Analize și opinii

Buturuga Anghel: A ieșit mare frăsuială pe seama vizitei pr. C. Mega la Moscova

Unii au jubilat, că iote, ne bagă în seamă Putin, că rușii ar fi de fapt ahtiați după un contact cu românii, alții i-au transmis, cică, „întrebări” preotului cu privire la presupusa întâlnire cu Putin. Întrebări de genul: „l-ai înjurat, trădătorule, de mamă? hă, zi mă omul rușilor, zi, l-ai înjurat?” Csf, ncsf, atâta s-a putut, alea, alea. „Jurnalism” de coteț dărăpănat și lingăi de clanțe de la ambasade.
În ce mă privește, nu înțeleg modul învălurit și ambiguu de a prezenta întâlnirea și chiar de a transmite din partea lui Putin niște mesaje prin intermediul preotului. Sincer să fiu, nu cred că a existat întâlnirea directă până nu văd vreo confirmare oficială.  Cu privire la presupusul mesaj, nu e nimic nou, e pur și simplu poziția oficială a Rusiei față de statele NATO de graniță și implicarea lor în conflictul din Ucraina. Evident că rușii nu vor reacționa la vorbe, pe care, de altfel, le tratează de mulți ani cu semi-indiferență, ca simple manifestări ale unor vasali. Ei discută serios direct cu suzeranul, i.e. SUA. În rest, dacă va exista implicare militară directă, va exista și retorsiune. Asta e abordarea rusă, și presupusul mesaj informal nu face altceva decât să o reia. Abordarea și strategia statului rus nu se judecă în funcție de can-canuri și festivaluri de filme. Nu înțeleg naivitatea asta la bărboși…
Pe scurt, Putin ne transmite (presupunem) prin preotul Mega că ne iubește ca ortodocși, dar tot ne va bombarda ca stat NATO dacă ne băgăm militar.  Da, dar știam deja asta.

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu