Analize și opinii

Bogdan Duca: ”De ce, conservator fiind, susțin PSD-ul?”

În primul rând pentru că mă tem de alternativă.Alternativa la PSD este un compozit straniu între un grup de politicieni aserviți intereselor unor puteri străine de România (că sunt guverne sau corporații multinaționale) și un grup social progresist, revoluționar, limitat intelectual, agresiv și extremist, care îi susține.

Această alternativă nu mai are încredere în democrație, este liberticidă și este într-un proces continuu de radicalizare.

Statul paralel a fost devoalat. Chior să fii acum și să nu vezi că o cârdășie între instituții de forță, cu binecuvântările unor ambasade aliate strategic, susținute de o parte de presă prea puțin „acoperită dar și de corporații multinaționale direct interesate de maximizarea profiturilor în detrimentul Românei, preluase controlul asupra țării.

E imposibil să nu vezi acum faptul că DNA a făcut poliție politică, că ”lupta anticorupție” a avut ca scop distrugerea polilor de putere internă (și de la dreapta, și de la stânga) și subordonarea puterii politice unor interese străine de cele ale cetățenilor români.

În al doilea rând pentru că PSD-ul este singurul partid matur politic de la noi. Ar mai fi și UDMR-ul (dar e legat prea strâns de minoritatea maghiară). PNL-ul, din păcate, a căzut sub vraja haștag.

Prin maturitate, înțeleg faptul că e un partid ai cărui lideri înțeleg politicul, înțeleg statul și știu să guverneze.

Nu e niciun secret ci este vizibil cu ochiul liber că cele mai bune guvernări au fost guvernările PSD și că, în ciuda presiunilor extraordinare venite din partea opoziției, PSD a oferit doi ani de bună guvernare în România, reparând multe lucruri stricate înainte.

Nu am niciun motiv obiectiv să fiu atât de nemulțumit de guvernarea PSD încât să nu votez.

Și, repet, frica de alternativă mă obligă oricum să votez PSD-ul.

În al treilea rând pentru că PSD-ul este moderat. Prin însăși viziunea sa asupra statului, PSD este un partid ce nu e revoluționar, ce e interesat de stabilitate, de menținerea în cadrele unui contract social și constituțional.

PSD nu câștigă alegerile pe baza isterizării electoratului. De obicei le pierde pentru că opozanții isterizează electoratul. Iar acest lucru a creat în PSD o atmosferă conservatoare ce nu poate decât să mă bucure.

Un conservator trebuie să fie musai moderat, Isteriile revoluționare,că sunt cu haștag, vestuțe galbene, cămăși brune verzi sau nădragi roșii, sunt anti-conservatoare din oficiu.

Un conservator vrea o Românie bine guvernată, nu o Românie mai bună. Pentru o Românie bine guvernată e nevoie de….bună guvernare. Pentru o Românie mai bună trebuie un popor mai bun, și de aici inginerii sociale și ideologice….

Autor: Bogdan Duca

Sursa: Bogdan Duca Facebook