Analize și opinii

Bogdan Duca: ”Corporația care șantajează Statul”

Corporația care șantajează Statul: aceasta este adevărata problemă a României. Și cauza pentru care nu avem bani de autostrăzi, trenuri de mare viteză și ce o mai fi pe lista celor supărați că nu avem o țară „ca afară„.



Cineva îmi spune că oamenii de la Electrolux se descurcă. Sunt oameni care mai au și o curte, o găină, o capră, un strat de pătrunjel….

Păi nu pot să calculez salariul unui om plecând de la premisa că se descurcă, că mai are o găină, un ou, un pătrunjel.

Cel puțin nu într-o țară europeană care dorește să se dezvolte.

Un salariu just este un salariu din care omul să poată trăi fără un second job sau găina conexă.

Din păcate, România a fost transformată într-un soi de colonie, unde mari companii de afară își plătesc angajații cu salarii de mizerie, externalizează profiturile și….mai și cer ajutor de la stat și facilități fiscale (nu știu dacă este și cazul Electroluxului) folosind ca argument un șantaj: putem să plecăm și atunci rămâneți cu șomerii.

Această situație ticăloasă în orice condiții (că e Africa, India sau America latină) devine ticăloasă și absurdă într-o țară din UE.

Autor: Bogdan Duca

Sursa: Bogdan Alexandru Duca Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • In plus fatza de ce-a scris Bogdan Duca, aceste Corporatii infecte ne mai iau cu japca si resursele naturale, ne polueaza mediul in care traim, ne taie padurile si practica o politica dura de santaj si intimidare, la adresa oficialitatilor statului si se implica pe fatza in mitingurile anarhistilor drogati #Rezist!

  • Industria romaneasca = “UN MORMAN DE FIARE VECHI”. Actiunile aferente “MORMANULUI DE FIARE VECHI” sunt inregistrate in Registrul Actionarilor straini, tranzactionate la Bursa, SURSA profitului externalizat in “TARA DE AFARA”.

    Agricultura romaneasca = DESFIINTATA PAS CU PAS, “GRANARUL EUROPEI” afectat de fenomene climatice extreme… niste averse izolate, intensificari ale vantului turbat, celule de superfurtuni, grindina cat oul in gradina cu patrunjel a muritorului de rand, vinovat, asistatul social. Politicile comunitate agrare sunt favorabile COMPANIILOR din tarile care nu sunt afectate de “INCALZIREA GLOBALA”. Romania, o tara cu clima TEMPERAT-CONTINENTALA, departe de Antarctica si de ocean este afectata extrem de “INCALZIREA GLOBALA”. Imi amintesc de inundatiile din 2005… si de faptul ca in acel an piata a fost invadata cu legume si fructe din Europa centrala, Asia, ET C. Constat cu durere in suflet faptul ca fenomenele extreme provocate in perioada cand se formeaza fructul, alunecarile de teren generate de practica defrisarilor abuzive, gripa aviara, pesta porcina, contaminarile cu salmonella, listeria, E.Coli, stafilococul auriu, invazia cu sacali aurii, dereglarea ecosistemelor, biotopurilor, habitatelor, conflictele interinstitutionale, exceptiile de neconstitutionalitate, campaniile electorale, sondajele de opinie, libertatea cuvantului, ET C., infectiile, depresia, manifestarile deviante in randul societatii umane, tulburarile comportamentale, sunt puse pe seama fortelor dezlantuite ale naturii. In mod cert ca NATURA reactioneaza, la fel de cert cum se recurge la ARMAMENTUL GEOCLIMATIC in poligonul experimental, Gradina Maicii Domnului Romania. Doamne ajuta sa nu pierim de tot pe fata Terrei!

  • Fenomenele extreme de data recenta au fost directionate in forma de “X”: TORNADA LA CALARASI, CUTREMUR IN SALAJ, PRECIPITATII MASIVE PE DIRECTIA NE-SV.
    SV-NV-NE-SV posibil pentru asigurarea unui cer senin cu ocazia summit-ului de la Sibiu la care premierul tarii a fost invitat… LA CONCERT… CON CERT… unde “LA” reprezinta sunetul diapazonului, tonul; “CON”, forma pinealei, “CERT” de la “Certitudine”. Ziua Z. Daca ar debarca II SUS…

  • SPECTACULOASA TORNADA, daca doriti pct-ul de vedere personal, caz fericit ca nu s-au pierdut vieti. Bunurile materiale se repara, viata omului, un dar divin. Traim in Tara Fericirilor! SupraVietuim! Summit-ul de la Sibiu ar putea ramane in istoria planetei daca se vrea!