Analize și opinii

Bogdan Alexandru Duca: „Totuşi în acel nazist sau bolşevic vedeai un om care funcţionează încă după categoriile logicii comune”

Ce poţi să mai zici când cineva vine suav şi îţi spune că atunci când eşti obligat să faci ceva sub ameninţarea unei sancţiuni, aceea se cheamă “recomandare”?
Şi că vaccinarea nu e obligatorie. Doar viaţa ta socială şi publică este condiţionată de ea.
Când un nazist sau bolşevic mucalit îţi spuneau “eu sunt pentru libertatea de expresie, dar vezi că nu mai sunt pentru libertatea de după expresie”, râdeai amar.
Pentru că totuşi în acel nazist sau bolşevic vedeai un om care funcţionează încă după categoriile logicii comune. Şi avea încă umor. Negru, dar umor….
Dar cu neofascismul afumat cu “iarbă”…..
***
Explozie a preţurilor la servicii. Inflaţie explozivă, de râzi-plângi că laşi 100 de lei pe jumătate din cantitatea de produse de o cumpărai acum un an.
Pe lângă asta o grămadă de restricţii stupide, mai ales în contextul în care toţi specialiştii sunt de acord că valul Omicron e contagios, dar nu grav. Practic un guturai.
Deci avem o societate tot mai iritată, tot mai stresată.
În acelaşi timp, preşedintele şi premierul ne asigură că vom face şi mai multe sacrificii pentru combaterea schimbărilor climatice.

Abonează-te la newsletter