Analize și opinii

Bogdan Alexandru Duca: „Sunt dictatori (Ceaușescu e pe listă) care au fost pupați de toată lumea bună.”

Stalin și-a justificat dictatura invocând frica de Hitler.
Hitler și-a justificat dictatura invocând frica de Stalin.
Comuniștii au strigat tot timpul că dacă pleacă ei, vin fasciștii.
Fasciștii au strigat tot timpul că dacă pleacă ei,vin comuniștii.
Democrații au botezat ca ”democrații” dictaturile anticomuniste.
În Cuba dictatura lui Battista a fost democrație pentru americani, că alternativa era comunistă. Și apoi Battista plătea.
Dictatura lui Pinochet a fost ok, că era anticomunistă.
Saddam Hussein a fost băiat bun că se bătea cu Iranul ayattolahilor. Apoi a devenit băiatul rău, că a atacat o dictatură absolutistă, Kuweitul, care face afaceri de miliarde cu SUA.
Iranul a fost condus de un dictator megaloman: șahul Reza Pahlavi, urât de toți iranienii, dar iubit cu aceeași pasiune și de Nixon, și de Ceaușescu, și de Brejnev.
Sunt dictatori (Ceaușescu e pe listă) care au fost pupați de toată lumea bună.
Mao, probabil cel mai sângeros dictator din istorie a fost mai mult înjurat de sovietici decât de americani. Care l-au curtat în draci, chiar în plin delir al revoluției culturale de acolo…

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • …just bussines… cind Ceausescu cumpara licentele Renault si Rolls-Royce si scapa de la faliment doua branduri emblematice occidentale, era bun… mai ales ca se si opunea vocal URSS-ului… cind a vrut o ”Banca Mondiala” a tarilor din lumea a treia, nu a mai fost bun… nu era ”dictator” cind exporta cu frenezie, in Occident, papica noastra cea de toate zilele? ori Occidentu’ nu stia cumva de unde vin alea? nu am auzit in acei ani de un embargou al Occidentului pe exporturile Romaniei, ca sa nu mai facem foamea si sa nu ne mai amagim copii cu Cavit… dimpotriva… ”curgeau” la Bucuresti ”delegatiile economice occidentale” care cumparau tot, orice… inclusiv tractoare ”imbracate” in cutii de lemn de calitatea I din care, ulterior, produceau mobila de lux pentru exporturile lor… azi ne cred pe toti amnezici sau retardati… nu chiar toti ”am uitat” cum si ce a facut Occidentu’ pe vremea ”dictatorului” ucis… insa, romanu’ meu, proverbial pentru memoria lui pe termen lung si mediu, se pare ca prefera ”toaletarea” toaletelor ca si ”capsuniadele”, ”sparangheliadele” si alte ”probe” neolimpice… mda… imi spunea mie cineva, cindva… totu’ pina la bani…