Analize și opinii

Bogdan Alexandru Duca: „România e dispusă să riște și să moară decât să mai aibă încredere în ăștia”

Și astăzi numărul celor ce au ales să se vaccineze este substanțial mai mic decât al celor care și-au făcut doza a treia.
Și este de 23 de mii.
Dacă acum, când paranoia e la maximum, când numărul cazurilor a explodat și când mass-media vorbește numai de dezastrul covid, lumea nu e convinsă să se vaccineze, concluzia e simplă: nimeni nu mai are încredere în sistem.
Cei care aleg vaccinarea o aleg mai degrabă de teama fascismului sanitar impus de autorități, decât de teama de boală.
În ritmul acesta, nu se va vaccina jumătate din populația României până în martie.
De ce?
Nu pentru că ar fi convingători Șoșoacă, Chitic, Aurelian sau cine știe cine. Ar vrea ei să fie atât de convingători.
Asta pentru că societatea românească nu mai are deloc încredere în stat și în mass-media mainstream.
Credibilitatea Statului (cu politicienii și specialiștii săi) ca și a mass-media poate fi cuantificată: exact numărul celor care și-au făcut și doza a treia fără să le fie impusă.
O fragilă minoritate.
În rest: România e dispusă să riște și să moară decât să mai aibă încredere în ăștia.
Acum e nevoie de demisia președintelui, e nevoie ca Parlamentul să se autodizolve.
Dar e nevoie și ca toate partidele să promită solemn că niciunul din politicienii ce se găsesc acum în funcții nu va mai candida și nu va mai fi promovat.
Poate că unii sunt buni. Poate că alții sunt oameni cumsecade. Dar toți sunt deja compromiși: e un adevăr deja vizibil.
Căci atunci când un politician sau un jurnalist nu mai e credibil, e compromis. Chiar să fie cel mai ok tip din univers.

Autor: Bogdan Alexandru Duca

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Daca nici realitatea crunta a spitalelor nu justifica nevoia de vaccinare, atunci ne meritam soarta. Nu politicienii trebuie sa ne convinga ci logica evenimentelor sanitare. Ce sa-mi explice mie catu sau iohanis sau ciolacu sau sosoaca? Astia nu stiu nici unde este Romania si ce vecini are. Noi singuri trebuie sa ne protejam de virusul asta ciudat si deocamdata vaccinul este cel mai bun. Tratamentul este doar pentru cei deja contaminati (internati sau nu). Nu mai sunt paturi, medici, oxigen, medicamente. Ce ne opreste sa ne protejam? In orasul unde locuiesc, azi, 07.10.2021, au fost eliberate certificate de deces pentru covid. Ce dovezi mai trebuie?

  • Sa vezi cum tisneste increderea in autoritati dupa ce presedintele demisioneaza, parlamentul e dizolvat si toti politicienii cu functii sunt trecuti pe linie moarta! O singura intrebare mai ramine: in care autoritati? Sunteti sanatos, domnule autor?