Analize și opinii

Bogdan Alexandru Duca: „Războiul propagandistic la care suntem martori spune mai multe despre noi decât despre oricine.”

Chiar îmi vine teribil de greu să cred că oameni serioși și cu ceva glagorie pot să pice la dezinformări din cele mai grosiere. Dar se întâmplă….
O doamnă emotivă și rusofobă îmi trimite o fotografie ”din Mariupol”.
Scena e următoarea: scară de bloc, pereți ciuruiți de gloanțe. Un cadavru pe jos, cu un ștergar pus pe chip. În scara blocului, la intrare, un alt trup stă prăbușit. Nu are însă chipul acoperit: nu știm dacă e mort, rănit sau doarme.
Ambele trupuri par să poarte combinezoane militare și par bărbați.
”Legenda” poveștii este: ucrainieni împușcați de ruși în timp ce ieșiseră să gătească după zile petrecute în adăposturi.
Doamna respectivă nu a pierdut vremea și a distribuit, probabil înlăcrimată.
Nu a pierdut nici măcar 30 de secunde să se întrebe:
Hmmm….să gătească unde? Făceau un grătar în fața blocului în plin război? Și dacă da, unde e grătarul? Sau măcar o oală, o tigaie?
De ce arată cei doi ca niște militari? Hmmm…
Oare nu or fi fost dintre neonaziștii Azov?
Sau de unde știm că erau ucrainieni? Puteau fi ruși…
Nicio întrebare, nicio dilemă.
Războiul propagandistic la care suntem martori spune mai multe despre noi decât despre oricine.
Puținătatea minții, simț critic castrat, semnul întrebării sterilizat…..

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Gateau afara pentru ca, ce sa vezi, nu mai aveau gaze si curent electric… si gateau la foc deschis, de lemne, la pirostrii si gratar. Sigur corpurile decedate apartineu gruparii Azov. Dar ce zici de oamenii care si-au ingropat vecinii decedati in curtea din fata blocului? Da, mint si ucrainenii si rusii. Tu de unde stii care este minciuna si care este adevarul?