Analize și opinii

Bogdan Alexandru Duca: „Războiul pentru independența României va fi un război lung”

„Cum vine asta cu suveranismul moderat?” mă întreabă cineva…
Ușor și greu de răspuns în același timp.
Ușor, pentru că e destul de evident. Greu, pentru că majoritatea dintre noi, mai ales cei naționaliști, nu sunt dispuși să accepte răspunsul.
Răspunsul este acela că România nu își permite o cale revoluționară pentru a își redobândi suveranitatea.
Suntem la pământ.
Bună parte din economia României este dependentă de corporațiile multinaționale, care controlează inclusiv domenii de interes strategic, cum e sectorul energetic.
Bună parte din agricultură a ajuns pe mâna străinilor.
Contracte proaste ne țin legați de mâini și de picioare iar statul este îndatorat peste măsură, ca și bună parte din societate. Creditele noastre la bănci sunt preponderent la bănci străine.
Mai grav, populația României este într-o prăbușire demografică.
Milioane de români au părăsit România pentru un salariu mai bun și au privat-o de munca și de experiența lor. Ne f.t creierii cu reflecții pe internet și ne f.t viețile votând la alegerile din România, dar plecarea lor a paralizat creșterea României. Pur și simplu nu mai avem medici și asistente în spitale, nu mai avem profesori buni, nu mai avem zidari, zugravi, instalatori și chelneri buni…. E un fapt.
Pe aceste date, este imposibil să redobândești ușor suveranitatea.
Orice măsură fermă a statului ar fi contracarată de reacția agresivă a corporațiilor și băncilor. Mai țineți minte cum au șantajat băncile România cu Roborul? Sau mitingurile din piața Victoriei?
De asta procesul de redobândire a suveranității trebuie să se facă încet: negociind ca să luăm înapoi ceea ce politicienii din ultimii 30 de ani au cedat și privatizat repede și prost.
Dar trebuie și relansată mica economie și convinși românii să nu mai cumpere din hypermarketuri, să nu se mai îndatoreze pentru orice prostie. Să învețe să prefere roșia românească mult mai frumoasei roșii grecești, să se abțină să cumpere ceea ce nu are nevoie.
Făcând prada mai mică și mai neinteresantă, vom slăbi ghearele monștrilor care ne sug acum.
La fel, reforme atente și grijulii trebuiesc făcute peste tot. Încet dar sigur, instituțiile statului și serviciile secrete să înceapă să fie conduse de oameni care sunt cunoscuți că iubesc România, nu SUA sau Franța, sau Germania, sau Rusia….
Astfel se va opri adevărata corupție: a trădării de țară, cea mai mare boală care a lovit statul român în ultimii 15 ani, cel puțin….
Războiul pentru independența României va fi un război lung, plin de negocieri, concesii, armistiții, mici eșecuri și biruințe prea puțin eroice.
Paul Hitter spunea că dorea să vadă samurai care taie sistemul. Din păcate pentru el, filmul despre noua independență a României nu e cu samurai. Nu e nici măcar cu lupte, ci cu jocuri politice, economice și avocățești, în care ….ne răscumpărăm uneori țara înapoi, plătim uneori mai mult decât face, dar….așa redevine casa aceasta, România, casa noastră.

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • …”să prefere roșia românească mult mai frumoasei roșii grecești”… care rosii romanesti?
    – Nene, matale ai crescut rosiile astea?
    – Da domnu’. Pe cuvint. Sint din gradina mea.
    …acasa, cu rosiile ”de la taran”, cind le tai dau de acelasi ”copac” verde ascuns in cotor, acelasi gust de ”fara gust”, acelasi ”cauciuc” al pielitei, aproape imposibil de mincat… si totusi nu m-a mintit omu’ cu rosiile… erau d’ale lui, din gradina… cum sint TOATE legumele din piata, ”de la taran”… numa’ ca nici o leguma nu mai este din seminte romanesti… provenienta semintelor este aceeasi ca si de la cele… grecesti, spaniole, unguresti, siriene… asa ca, din punctul acesta de vedere, mitul cu legumele romanesti, ”de la taran”, de la producatorii locali, este mort… niste ”inteligenti” din tara asta au anihilat TOT ce a insemnat fondul semincer al Romaniei… nu de ieri, de azi… ce ne spun, pe la tv, ”producatorii romanesti” sint baliverne… au EXACT aceleasi produse ca si cele pe care le critica, aprovizionindu-se cu aceleasi seminte si cultivind aceleasi plante… si de aici, daca tot sint la fel, este clar ca iau din cele mai ieftine… de ce sa-l ”protejez” pe producatorul meu? imi ofera acelasi produs la un pret mai mare, dind din gura ca este ”romanesc”… si eu, nationalist fiind, TREBUIE sa iau de la el? eh, aici nu mai sint ”nationalist”… acum o saptamina mi-a daruit cineva legume ”de casa”… rosii, ardei, vinete… identice cu alea din supermarket… asa ca, eu m-am vaccinat de ”nationalismul” legumelor…