Analize și opinii

Bogdan Alexandru Duca: „Problema în România este că tot timpul este găsit vinovat românul.”

Problema în România este că tot timpul este găsit vinovat românul.
Niciodată alții, tot timpul oamenii simpli…
Am aflat azi dimineață că faptul că americanii au bombardat cartiere și au ucis mii de oameni este…vina românilor morți. Ce căutau în București?
Aseară, o secretar de stat de la Sănătate ne explica că e vina românilor că se înghesuie în magazine, nu a idioțeniei specialiștilor care au descoperit ei că restrângerea programului reduce aglomerările….
De fapt în toată isteria asta covid, vinovați sunt românii.
Cei câțiva români care au curaj să nu poarte mască când sunt pe stradă sunt vinovați că se îmbolnăvesc preponderent purtători de botnițe.
Lipsa paturilor de la ATI (al căror număr exact este marea necunoscută în acest an) este vina românilor care ies fără adeverință după orele în care specialiștii au descoperit că sunt covizi mai activi.
Tot românii sunt vinovați că nu se bucură că li se iau din sporuri. Nu înțeleg că bunăstarea lor e nesimțire iar scutirea de amenzi a băncilor si neimpozitarea corectă a corporațiilor e normalitate.

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …INTOTDEAUNA, pe plaiurile mioritice, lupta impotriva a ceva (inclusiv impotriva unei boli, a unei pandemii, a orice) s-a transformat in lupta statului cu cetateanul, impotriva lui de cele mai multe ori… cind ”masa critica” a cetatenilor va constientiza asta, va veni si reactia corecta… insa, din nefericire, se pare ca de treizeci de ani aceasta ”masa critica” este in continua scadere… cetateanul devine din zi in zi mai ”oaie”… ”oaie a domnului…” (nu a Domnului, a nu se confunda!)…