Analize și opinii

Bogdan Alexandru Duca: „Prefer o societate islamică unei societăți progresist- seculariste.”

Eu, recunosc, dacă nu se mai poate o societate creștină, pentru că religia creștină nu mai este convingătoare pentru noile generații, prefer o societate islamică unei societăți progresist- seculariste.
De asta, spre deosebire de alți colegi conservatori, nu mă isterizez că ”se islamizează” Europa.
Dacă creștinismul a murit, mai bine să vină islamul decât progresismul.
Și e foarte posibil ca marea trozneală să fie dintre progresiști și conservatorii musulmani…
Cât despre creștinism, faptul că nu mai e convingător pentru majoritatea oamenilor, că Europa creștină oscilează între un onest secularism ateu (cum e în Franța, ca să dau un exemplu) și o ipocrită identitate creștină (cum e în România). Aceasta este problema Creștinismului.
Și-a pierdut din vlagă.
Spre deosebire de Islam, Creștinismul se teme să nu pară cool, să fie luat în râs.
Ca atare în timp ce musulmanul crede în Allah fără rest, creștinul se scarpină metafizic în c.r, o ia cu știința, cu interpretările simbolice, cu metaforele….
Or dacă diluezi mesajul credinței într-o motivațională ieftină, normal că e greu să găsești fraieri care să se convertească la așa ceva.
Salvarea Creștinismului, am mai spus, e să ne adunăm 3-4 prin casele noastre și să trecem la citit Scriptura. Dar nu oricum, ci fundamentalist, cu ochii și mintea credinței.
Adică crezând că Dumnezeu a făcut lumea în 6 zile de 24 de ore, crezând că lui Dumnezeu i-a părut rău după potop, crezând că Dumnezeu a oprit soarele pe loc oleacă, cât să dureze mai mult o bătălie, crezând că Dumnezeu a înmulțit pâini și pești, nu că toate astea ar fi metafore ca să ”fim mai buni”.
Islamul e mai viu decât Creștinismul pentru că crede în Allah, nu pentru că își cheamă savanții să deconstruiască fiecare miracol și sură din Coran.

Autor: Bogdan Alexandru Duca

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu