Analize și opinii

Bogdan Alexandru Duca: „Olanda, țară cu 84 la sută vaccinați, se confruntă cu un nou val de infectări covid și ca atare guvernul reintroduce restricții și limitări.”

Citesc acum că Olanda, țară cu 84 la sută vaccinați, se confruntă cu un nou val de infectări covid și ca atare guvernul reintroduce restricții și limitări.
Nu discut aici despre eficiența sau ineficiența vaccinului.
Discut despre o chestie mai ”banală”, pe care o repet de aproape 2 ani de zile: odată instaurată o dictatură, ea nu va da înapoi.
Nu vă faceți iluzii că drepturile cedate de frică că facem o viroză vor fi primite înapoi fără luptă.
Și când se va ajunge la gradul de vaccinare de 100 la sută, când vor fi vaccinați și spermatozoizii, și ovulele, când se va ajunge la doza a 17-a de vaccin, orice sezon de gripă va fi un pretext la fel de bun ca să se invoce necesitatea menținerii dictaturii sanitare…
Nu se spune în România că dacă ne vaccinăm, facem o formă ușoară și atunci nu mai e nevoie de restricții?
Uitați-vă la Olanda: vaccinați 85 la sută și restricțiile sunt pe mai departe impuse. Invocându-se sezonul de gripă, probabil și ”vinovăția„ celor 15 la sută care nu s-au vaccinat, necesitatea dozei a 3-a, a 4-a, a 5-a….
Nicio dictatură nu se autodizolvă de la sine putere. Dacă mai țin eu bine minte, a fost un singur caz în istorie în care un dictator a renunțat de bunăvoie la putere și a ajutat la revenirea la ordinea firească: Cornelius Sulla, acum vreo 2500 de ani în Roma antică.
Altfel, toate dictaturile încep prin a invoca o criză, nevoia de a ne salva, apoi ajung să ne tot salveze până murim de gât cu ele…..