Analize și opinii

Bogdan Alexandru Duca: „Nicușor Dan ne explică că și 3 lei de călătorie cu autobuzul e prea ieftin.”

Nicusor Dan, presedintele Asociatiei "Salvati Bucurestiul", sustine o conferinta de presa generata de decizia autoritatilor de a demola Casa Rosetti-Solesti, declarata monument istoric de categoria B, in Bucuresti, joi 12 mai 2011. Decizia de demolare a fost luata pe baza unui aviz dat de Directia de Cultura Bucuresti, Ministerul Culturii argumentand ca respectivele corpuri nu sunt clasate ca monumente istorice. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
Mulți îi fac pe useristo-peneliști de stânga, marxiști…
Dar citeam acum despre Nicușor Dan care ne explică că și 3 lei de călătorie cu autobuzul e prea ieftin.
Călătoria ar costa 8-9 lei.
Ăsta nu e marxism. Ăsta este libertarianism idiot.
Cineva trebuie să le explice papagalilor ăstora că statul și primăriile nu trebuie să fie rentabile.
Ele trebuie să cheltuiască bani (luați de la cetățeni și persoane juridice prin taxe, impozite și amenzi, etc.) pentru binele comun al cetățenilor.
Scopul RATB, de exemplu, nu este acela de a face profit, ci acela de a oferi transport în comun de suprafață celor ce au treabă în București.
Pentru asta plătim impozite. Și cât timp bugetul Bucureștiului poate acoperi bugetul RATB, e perfect funcțional.
Iar dacă putem obține RATB gratuit prin suplimentarea bugetului alocat de primărie, cu atât mai bine.

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • USR și susținătorii lor , sunt ideologic de dreapta progresistă , adică neoliberali , aia cu stat minimal și totul la privat, zero protecție socială, dacă se poate și poliția și armata să fie afaceri private. Progresisti sunt că o ard și cu ecologia,ateismul,feminismul, și minoritățile sexuale și rasiale. În rest toți #rezistenții , iubesc confortul material , luxul, și proprietatea privată, în schimb au oroare de săraci și egatitarism.