Analize și opinii

Bogdan Alexandru Duca: “Însă dacă sunt resurse pentru război, sincer, nu văd resursele intelectuale pentru pace…”

Ce refuză să înțeleagă progresiștii chiar și în ceasul al 12-lea este faptul că ideologiile lor sunt pur și simplu delirante și consecință dezastrului în care ne-au atras pe toți.
Nu criza ecologică ci delirul ecologist, nu războaiele ci pacifismul, nu ierarhia și elita, ci egalitarismul și democratizarea învățământului, nu religia cu mistica ei ci misticismul în numele științei, nu dictatura ci libertinajul, nu tutunul ci drogurile, sunt cauzele tuturor relelor care au venit și care stau să vină.
Ce nu înțeleg conservatorii este amploarea provocării ivite în fața lor.
Nu există un curent coerent conservator.
Și dacă liderii mai sunt cum sunt, oastea conservatoare este de fapt o hoardă dezorganizată.
Sunt, majoritatea, niște liberali/progresiști, nemulțumiți de un aspect sau altul al delirului progresist.
Alții sunt niște stafii ale istoriei (nelegionari, neofasciști, naționaliști sau național-staliniști) care văd mai degrabă dezastrul ce se apropie ca un soi de răzbunare.
Și, bineînțeles, toți sunt cu fixațiile lor.
Orban nu e bun, că a impus restricții la Covid. Putin nu e bun, că a băut un fresh de portocale la Davos. Meloni nu e ok pentru că e vaccinistă. Papa nu e bun pentru că a văzut pe youtube cum se închină la…Lucifer. Erdogan nu e bun pentru că e musulman….
Asta e valabil și în România, și în restul Vestului.
Ori a început al treilea război mondial. Și acest război se va termina, ca toate războaiele mondiale, cu o nouă ordine a lumii.
Însă dacă sunt resurse pentru război, sincer, nu văd resursele intelectuale pentru pace….