Analize și opinii

Bogdan Alexandru Duca: „Ce ar fi trebuit să spună patriarhul”

Ce ar fi trebuit să spună patriarhul:
„Da. M-am vaccinat. A fost decizia mea personală așa cum cred că vaccinarea, ca si orice formă de tratament medical trebuie să rămână la nivel de decizie personală.
Una este să te vaccinezi de bună voie și să incurajezi lumea să accepte această soluție medicală, altceva este să instaurezi o dictatură fascistă, care să nege oamenilor drepturile și libertățile, care să șantajeze oamenii cu locurile de muncă pentru a îi obliga să se vaccineze.
Covidul, ca și orice boală, are, iată, multe vaccinuri, unele mai bune, altele mai puțin bune, are și tratamente. Va avea si tratamente mai bune…
Dar dictatura nu are alt leac decât lupta contra ei, cu mulți morți si multă suferință.
Și toate dictaturile au avut pretexte nobile. Comuniștii au vrut ca toți să fie egali, de exemplu. Așa cum dictatura sanitară vrea ca toți să fim sănătoși. Dar știm că nu iese nimic bun dacă iei omului demnitatea si libertatea.
Biserica nu va accepta vaccinarea obligatorie. Biserica este pentru oameni, nu doar pentru oameni vaccinați. Și nu vom mai inchide niciodată ușa bisericii în fața oamenilor. Asta ca să fim înțeleși… ”
Dacă spunea asta, îngropa certificatul verde in România…

Autor: Bogdan Alexandru Duca

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …sint credincios… insa nu mai cred in institutia bisericii si in oamenii ei… din cauza unor motive personale… cu toate astea, NICIODATA nu am scris ceva impotriva acestei institutii si nici a inaltilor ei reprezentanti… m-am abtinut, muscindu-mi degetele si tastatura… pentru ca STIU, in sinea mea, ca nu toata lumea poate ”vedea” dincolo de aparente… cazuri si ”oportunitati” de a ”ataca” Biserica si pe reprezentantii sai au fost si vor mai fi… si cunosc destule, inca din perioada ”de trista amintire”… dar STIU ca Biserica a fost si trebuie sa ramina o constanta… din cauza asta ”romanu’ meu” a ”inventat si o zicere: ”Sa faci ce ZICE popa si NU ce FACE popa”… asadar, mai duca-publicistu’, tu, nu pentru prima oara, ”dai” in biserica si in oamenii ei… scriindu-ti gindurile, visele si ”asteptarile” intr-un sir de 0 si 1… asteptindu-te ca unii, poate multi, ”sa puna botu’ la ideile tele”… adicatelea inca o miCA CAramida (puteam scrie caramida mica da’ suna mai bine asa), la actul ”atacarii” celor sfinte, cele care fac parte din matricea sufletului omului ”vechi”… pen’ca, n’asa?, este bine sa ”demolam” imaginea de ”statuie” a inaltilor prelati din constiinta credinciosului ”ancorat” in traditii si cutume religioase perimate si contribuind la ”nasterea” ”omului nou”, cel care nu ”vede” decit faptul ca si un inalt prelat nu este decit un simplu om, supus ACELORASI constringeri de orice fel, in societatea ”moderna”… adica, ”Hai sa resetam si vechitura asta, a intangibilitatii inaltilor prelati!”… si, daca unu’ ca mine ”poate intelege” ce spui tu acolea, altu’, cu mai putina intelegere, mai putina aplecare, NU POATE sa perceapa mesajul tau.. ori te suduie, ori te aproba si isi ”darima” statuia din constiinta si iaca!, s-a facut primul pas spre ”reset” si ”noua ordine”… credinta mea ramine nestirbita chiar si cind vad ce ”face” popa si Biserica… da’ tu, mai duca, STII extrem de exact ca nu toti sint asa ci dimpotriva… majoritatea se uita dupa ”postatorii” deontologi, dupa idei, concepte, credinte gata fabricate… si ”pedala” asta o minaresti tu… asadar, ”inchipuirea” ta de mai sus are un scop pervers, demolator si ticalos, mai ales in aceste vremuri… poti macar sa te abtii… chiar daca, poate, ai dreptate… cind este pirjol, nu torni gaz pe foc… iar gandeste.org nu stiu de ce iti mai publica ”facerile”… se vede ca ai fost bursier soros, nu? ori gresesc? (si, de este asa, imi cer scuze dar asta nu schimba nimic din ce am zis)