Analize și opinii

Bogdan Alexandru Duca: „Asta e boala guvernărilor românești, mai ales ale celor ce își zic de dreapta: străinii au mereu prioritate în fața intereselor românilor.”

Voi vă dați seama că dacă România ar renunța la cumpăratul compulsiv de arme de la ”partenerii euro-atlantici”, pentru un război improbabil și oricum de evitat, am avea bani și de salarii, și de tichete de vacanță, și de gratuitate la studenți, și de construcții și reparații de biserici și pentru un buget la educație la media europeană?
O simplă trecere în revistă pe Google, ne arată că doar contractele de vânzare cumpărare din ultimii ani sar de 10 miliarde de dolari….
Iar dacă corporațiile ar fi impozitate corect, am avea bani și de autostrăzi….
Și abia atunci am avea motive să ne întrebăm: ok, nu avem nevoie de o armată ca să ne apărăm?
Acum….apărăm ce? Nu mai vorbim că la întrebarea: ”de cine ne apărăm?” nu are nimeni un răspuns serios.
Dar asta e boala guvernărilor românești, mai ales ale celor ce își zic ”de dreapta”: străinii au mereu prioritate în fața intereselor românilor.

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Asa au gandit si idiotii de dinaintea Primului si, mai ales, Al Doilea Razboi Mondial, de au ajuns soldatii romani sa bata stepa rusa in opinci si sa moara la Odessa in masa din cauza lipsei de echipament si armament.
    Cele 10 miliarde de euro pe an pot fi compensate cu mare usurinta daca in tara asta s-ar fura cu doar 10% mai putin. Reducerea si eliminarea economiei negre si gri, plata integrala taxelor si impozitelor, eliminarea a tot felul de scutiri de impozite, cresterea impozitelor locuintelor pe ce depaseste mai mult de o proprietate (aia de domiciliu), etc si in general colectarea la buget a mai mult de 33% din PIB asa cum se intampla in tarile cu apa calda. In SUA cetateanului ii este frica de fisc (IRS) si de Dumnezeu, in aceasta ordine! La noi nu ii este frica de nimic!
    Se va schimba totul atunci cand fiscul va deveni o spaima!