Analize și opinii

Avem niște primari tembeli, care se cred stăpânii orașului și ai sectoarelor.

Nicusor Dan, presedintele Asociatiei "Salvati Bucurestiul", sustine o conferinta de presa generata de decizia autoritatilor de a demola Casa Rosetti-Solesti, declarata monument istoric de categoria B, in Bucuresti, joi 12 mai 2011. Decizia de demolare a fost luata pe baza unui aviz dat de Directia de Cultura Bucuresti, Ministerul Culturii argumentand ca respectivele corpuri nu sunt clasate ca monumente istorice. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
Să lămurim ceva: nu am nimic cu Clujul și cu atât mai puțin cu clujenii. Ce-mi provoacă voma este propaganda grețoasă, care face din Ardeal, respectiv din Cluj, un soi de etalon de occidentalism, altceva decât restul țării. Oraș inteligent, aia, aia.
Problema este că această propagandă cretină a ajuns să-i facă pe unii să creadă că sunt deasupra oricărei critici. Nu sunt. Peste tot sunt accidente/incidente/defecțiuni care nu au legătură cu ”autoritățile”. Chiar este greu de înțeles că materialele pot ceda, oricât de corect ar fi elaborate și folosite? Că geologia nu este chiar o știință exactă, că pământul în care sunt îngropate conductele ”lucrează”, că apar tensiuni, ce pot duce la rupere? Lucrurile astea n-au legătură nici cu ideologia, nici cu numele și partidul primarului.
Problema asta, a ”primarilor buni”, pentru că ”de dreapta”, și a primarilor răi, pentru că ”de stânga”, este una falsă. Cetățenii Nu au de ce fi pedepsiți pentru că au votat într-un fel sau altul. Bunurile și serviciile publice sunt universale, și sunt plătite din taxe și impozite care nu au legătură cu cine au votat plătitorii. Evident, locuitorii din Cluj care s-au trezit cu casele inundate sunt de compătimit. Și primii care i-au ajutat sunt cei de la ISU, serviciu public universal. Ce-o să facă Primăria pentru cetățeni, rămâne de văzut. Cu cetățenii aceia sunt solidar. Cu gașca de propagandiști, nu!
Același lucru și în legătură cu Bucureștiul, alt oraș sinistrat de aceeași propagandă cretină. Avem niște primari tembeli, care se cred stăpânii orașului și ai sectoarelor. Taie și spânzură, pe ei nu-i interesează nici lege, nici altceva. Sunt stăpâni de sclavi, și se comportă ca atare! Nimic nu li se opune. Încă. Pentru că ura a întunecat mințile multor bucureșteni. Dar va interveni dezamăgirea. Repede. După care ura își schimbă sensul. Asta nu înseamnă că va fi mai bine. Nu! Înseamnă doar că nu mai e cu MuieFirea, e cu MuieMucușor. Și restul? cui îi pasă? Asta e: fără cetățeni nu există bună guvernare. Restul sunt chestii tehnice.

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Cine ar indrazni sa demoleze Casa Rosetti-Solesti,trebuie condamnat la moarte chiar daca incalcam constitutia. Sa nu uitam ca pentru unii, Constitutia este o carte de povesti.