Analize și opinii

Augustin și focul sacru, forever…

Deci, cetățeni, puțină atenție la mine, vă rog… mie mi-e clar acum, că am citit interviul lui Augustin Lazăr (doar știți că uneori „JE SUIS AUGUSTIN LAZĂR”, și intru în pielea lui de procuror model anii ’50, precum intra John Cusack „În pielea lui John Malkovich”, în filmul cu același nume), mi-e clar, zic: ei nu s-au cunoscut!!! Deloc, dar deloc nu s-au cunoscut până în clipa în care Klaus și-a dat seama că dânsul, „catindatul”, e o splendoare de procuror și că i-ar sta perfect în fruntea luʹ Parchetul General, în locul antipaticului de Tiberiu Nițu, cel care a folosit în mod infracțional girofarul din dotare, de 700 de ori !



Uitați, dragii mei, ne explică Augustin cum a fost:

”Ce mai contează că eu am cunoscut pe preşedintele Iohannis sau domnia sa m-a cunoscut pe mine în ziua în care, după ce s-a consumat toată procedura de numire, m-a chemat la Cotroceni să vadă cine e Lazăr Augustin. Mi-a spus: «Astăzi voi semna decretul de numire pentru că am văzut dosarul, am văzut că aveţi o carieră, se pare că ştiţi despre ce e vorba în Ministerul Public şi să vă faceţi datoria» şi a semnat decretul la ora 12.00. Ce mai contează faptul acesta… ”

Acum e lămurită treaba, cetățeni? Klaus nici nu știa cine e ăla, dar… (căci, vedeți? din câte ne dăm seama, există un „dar”) … când a văzut el dosarul… când a citit el, cu atenție și preocupare, cu inima ticăind de emoție, ordonanța de clasare despre a cărei prezență în dosar Augustin ne-a explicat de atâtea ori că e doar eroarea unei grefiere, în timp ce Asociația grefierilor n-a mai răbdat și i-a bătut, în mod public, obrazul, pentru așa o minciună grosolană, sigur că nu a mai avut nevoie de alte recomandări… Și nimeni n-a zis, dragă, că se cunoșteau dinainte… era suficient ca Augustin să știe cine e Klaus… nu trebuia să știe și Klaus cum arată Augustin și că dânsul își vopsește părul în așa fel încât să se încadreze la „bancuri cu blonde”…

Am citat mai sus din interviul (lung și extrem de plictisitor… dar nu știu dacă e o descriere bună, personalizată pentru interviu, din moment ce folosesc exact aceleași cuvinte și pentru a-l descrie pe președintele Klaus…) acordat de Augustin Lazăr la DIGI TV, pe 21 ianuarie 2019, lui Cosmin Prelipceanu- un domn admirabil, luptându-se eroic cu căscatul care-i rupea fălcile, pe parcursul celor 45 de minute și 50 de secunde, cât a durat emisiunea. Dar, ce să faci: „dacă-i ordin, cu plăcere!”

Am citit tot interviul… știu că vă încearcă o oarecare compasiune pentru mine, dar adevărul e că l-am citit. De aceea pot să spun că am selectat, în cunoștință de cauză, un pasaj magnific. Acesta mi-a atras atenția pentru că, într-o perioadă când răsar în peisajul românesc mai în fiecare zi câte-un Onea… sau Portocală… sau Bucurică… sau Man… sau Giluela… sau Alfred… sau Cerasela… că ăștia-mi vin în minte la repezeală, domnul Procuror-șef al Republicii, simte nevoia să ne îmbărbăteze în acest fel:

„Nu, eu o să îmi fac datoria așa cum prevede în Constituție: Ministerul Public trebuie să apere ordinea de drept, să reprezinte DREPTURILE CETĂȚENILOR. Noi dacă am jurat asta nu putem să ne speriem, nu putem nici toată ziua să ieșim cu polemici cu politicienii, că am și eu un cod deontologic și va veni vremea când și politicienii vor fi întrebați de codul deontologic, am această convingere, așa am fost formați, acestea nu le-am descoperit eu. Au fost generațiile anterioare care au lăsat de la unii la alții, nu aș vrea să rezulte că FOCUL SACRU S-A STINS PE PARCURSUL MANDATULUI MEU. Nici următoarea generație nu-l va stinge. E nevoie de justiție pentru toată lumea, avem nevoie de ÎNCREDERE ÎN JUSTIȚIE, de aceea și legile, când se dorește a se face o reforma legislativă, acea reformă trebuie să întrunească încrederea oamenilor, nu dorințele unora care au interese personale. Nimeni nu ar trebui să fie mai presus decât legea.”
………………………………………………………………………………….

Ei bine, cetățeni, când am auzit eu că FOCUL SACRU e la Augustin Lazăr, credeți-mă că am fost la fel de zguduită de emoții pozitive ca atunci când am aflat că FLACĂRA DEMOCRAȚIEI se aprinde de la scăpăriciul unei brichete de fost marinar și se află, în perfectă stare, la Băsescu Traian, într-un garaj…

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook

Tag-uri

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • “Fericitul” Augustin si garajul lui Basescu, fix ca-n bancul cu palaria aceea verde, nu prea verde, da’ verde sa fie! Manca-ne-ar Raiul!