Analize și opinii

Asociația Românilor din Italia îl acuză pe candidatul la europarlamentare Rareș Bogdan de ”practici staliniste”

Comunicat primit de la Biroul de comunicare al Asociației Românilor din Italia: Opriți genocidul de conștiință din străinătate!Roma, 26 martie 2019 – Asociația Românilor din Italia (ARI) ia act de începerea campaniei electorale în vederea alegerilor europarlamentare. Scrutinul de peste două luni va fi un nou prilej pentru românii din străinătate de a-și manifesta opțiunile politice menite să selecteze europarlamentarii chemați să reprezinte o voce românească la Bruxelles, să promoveze interesul național în concertul european – și nu să-l torpileze cu voturi care reverberează împotriva României, așa cum s-a întâmplat de mai multe ori în mandatul trecut.

În consecință, sperăm într-o competiție electorală deschisă, corectă, bazată pe promovări de programe, idei, soluții și nu pe atacuri, amenințări sau inducerea de psihoze diversioniste. În context, suntem preocupați și respingem apariția oricărei tentative de dezinformare, manipulare sau instigare a mentalului conaționalilor noștri, de natură să le afecteze grav discernământul la urne.

Deunăzi, la Milano, invitat de către o organizație care se declară apolitică, domnul Rareș Bogdan, candidat la europarlamentare din partea unui partid, și-a permis să-i instige pe românii prezenți la întâlnire, îndemnându-i să-și șantajeze, – prin telefon sau prin alte mijloace, inclusiv prin viu grai, de Paști – aparținătorii (părinți, frați, rude) sub amenințarea că nu vor mai primi bani sau nu-i vor mai vedea pe cei dragi dacă nu votează într-un anumit fel, mai precis împotriva unui alt partid.

(vezi la sfârșitul materialului).

Denunțăm cu toată forța asemenea practici samavolnice, care depășesc cu mult limitele unei campanii electorale europene a secolului XXI, situându-se dacă nu la limita patologicului atunci, cu siguranță, în zona diversiunii practicate de politrucii comuniști care făceau colectivizarea pe vremea stalinismului.Chemăm pe toți actanții politici care vin din România să nu exploateze sensibilitățile și vulnerabilitățile românilor aflați în străinătate, cauzate – pe de o parte – de depărtarea de țară și de cei dragi și – pe de alta – de lipsa de informare cu care se confruntă din lipsă de timp și posibilități.

Dezavuăm în totalitate orice tentativă de a-i transforma pe românii din străinătate într-o masă de manevră, la remorca diverselor interese electorale personale sau ale partidelor – indiferent de culoare politică. ARI cheamă pe toți românii să se informeze din mai multe surse și să trateze cu precauție chemările oricăror propovăduitori de ocazie, care încearcă să le exploateze fără niciun scrupul bunacredință și sentimentele patriotice.


Biroul de comunicare 

Asociația Românilor din Italia

Sursa: Gazeta Românească