Analize și opinii

Articol șocant pe Ziare.com: Statul paralel își scoate capul la lumina?

Fără îndoială, cea mai fierbinte teză din politica ultimei perioade este existența așa-numitului stat-paralel în România, sau ”sistemul”, cum i se mai spune, acea mega-structură ocultă – formată din grupări din instituții de forță ale statului, anumiți politicieni și afaceriști, personaje din afara țării șamd – care face cu adevărat jocurile în țară.Denunțat de presa liberă, de analiști, de tot mai mulți politicieni și afaceriști, de figuri ale societății civile șamd, ”sistemul” ca și concept, este puternic negat de președinte ori de acoperiții din media, care îl etichetează drept o gogoriță. Diavolul trebuie să te facă să crezi că nu există, nu-i așa? Iată, însă, că despre rolul marcant al statului-paralel se vorbește azi, explicit, într-o analiză publicată pe cel mai influent site al sistemului, ziare.com.

O analiză ziare.com dedicată situației momentului – schimbarea de guvern – acreditează negru pe alb ideea că PSD se confruntă, în bătălia politică, exact cu acel stat paralel pe care președintele însuși îl neagă hotărît.

Ce aflăm din materialul semnat de seniorul editor al ziare.com, Iulian Leca? În primul rînd, că noua propunere de premier a PSD nu are legături cu serviciile:

”Liviu Dragnea a obtinut demisia lui Tudose si a reusit sa-si impuna ca premier desemnat unul dintre oamenii cei mai apropiati din partid, in persoana europarlamentarului Viorica Vasilica Dancila, basca faptul ca, din cate se pare, si departe de orice legatura cu vreun serviciu de informatii”.

Asta pare a fi o veste rea.

În schimb, există și o veste bună pentru fanii lui Coldea, Kovesi & comp:

”Chiar daca desemnarea Vioricai Dancila pentru functia de prim-ministru al Guvernului Romaniei va fi acceptata de presedintele Klaus Iohannis si chiar daca aceasta se va dovedi cel mai mare adversar al “sistemului” si “statului paralel”, principalii dusmani nevazuti ai social democratilor, rezultatele de pana acum ale guvernarii girate de Liviu Dragnea sunt vecine cu dezastrul”.

Pentru ca PSD să rămînă în cărțile puterii și după viitoarele alegeri, mai aflăm, mai trebuie îndeplinite niște condiții.

”Pentru ca toate acestea sa se intample, ar mai trebui sa apara ceva dincolo de acceptarea nominalizarii de catre Iohannis. E obligatoriu ca viitoarea echipa care va forma Guvernul Dancila sa invinga “sistemul” si “statul paralel”, dusmanii cei mai aprigi ai pesedistilor, care e de presupus ca vor incerca in continuare sa puna bete in roate social democratilor”.

?????? Adică se admite pe site-ul preferat al structurilor tocmai faptul că ele, structurile, există și luptă din greu cu PSD?

Mai mult:

”Prin desemnarea Vioricai Dancila ca viitor prim-ministru al Romaniei, Liviu Dragnea declara razboi deschis institutiilor care pana acum se obisnuisera sa isi imparta puterea cu clasa politica, indiferent de partide si nume. Ar putea inseamna inceputul sfarsitului pentru PSD si, in acelasi timp, primul pas spre seppuku politic al lui Liviu Dragnea”.

Adică se admite pe siteul preferat al structurilor că, de ani de zile, acestea își trag o ditamai felia din cașcavalul puterii, prin negocieri oculte cu partidele?

În fine, ni se mai transmite, la coadă:

”Ar fi nevoie de un noroc “chior” ca planul lui Liviu Dragnea sa aiba succes si sa castige marea miza de anul viitor. Printre altele, ar fi nevoie si ca Iohannis sa asiste la desfasurarea de forte pesedista neutru si apatic, dar urmarind-o cu maxima ingrijorare, iar “sistemul” si “statul paralel” sa isi doreasca sa fie restranse si readuse in limitele constitutionale.  Cu Iohannis s-ar putea ca Dragnea sa aiba noroc. E insa mai putin probabil ca va trece la fel de usor si prin reformarea “sistemului””.

Citești și rămîi stupefiat. Dacă articolul sus citat ar fi fost creația lui Ion Cristoiu, Horațiu Pepine, Alina Mungiu, Sorin Roșca Stănescu, Stelian Tănase ori a altui analist din stirpea celor care au denunțat și criticat statul-paralel, ar fi trecut neobservat.

El este, însă, promovat de crucișătorul flotei sereiste din presă, ziare.com, (vezi și dezvăluirile explozive ale colonelului Dragomir) al cărei căpitan e, cu duioșie, alintat de confrații de breaslă drept ”coloneleasa Dogioiu”.

Gafă editorială de proporții? Ori statul-paralel s-a decis să scoată capul în lumina reflectoarelor?

Autor: Bogdan Tiberiu Iacob

Sursa: In Politics

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • STAT
  STAT PARALEL
  STA T
  STA T cu T de la …TEU!
  T…E PARALEL ?! POATE PERPENDICULAR ?!

  STA T … PA RA LE….L…PARA (!)…PARALE (!)
  PARALE = “ARGINTI” = VALOARE MATERIALA, PECUNIARA, NUMISMATICA = BANI = VALUTA = … OCHIU’ DRACULUI = ISPITA = MAMONA = INVENTIA SATANICA, JIDOVEASCA (FARA SUPARARE) = STAT MAFIOT… ” EU STIU CE SPUN!”…
  PA RA = PA LUMINA (RA-SIMBOLUL LUMINII, REGELE SOARELUI LA E GI PT ENI !!!)

  ARGINTI vs AUR

  ?! ?! !!!

  Cand stam, in fapt, stam pe OSUL SACRU!
  SACRU!