Analize și opinii

ARTICOL DESPRE “BENEFICIILE FOAMETEI MONDIALE”, POSTAT PE PAGINA ONU ȘI ȘTERS ULTERIOR

Un articol apărut pe pagina de internet a Organizației Națiunilor Unite în care se detaliau “beneficiile” unei foamete mondiale a fost șters apoi, deși mai poate fi găsit în cache-ul de Google și pe alte site-uri, unde a fost salvat de cititori.
A fost scris de George Kent, profesor de politici sociale la universitatea din Hawaii. Autorul scrie în acest articol că, în general, ceea ce este groaznic pentru locuitorii și țările afectate de o severă criză alimentară poate fi ceva foarte bun pentru țările dezvoltate, pentru că astfel se face rost de forță de muncă foarte ieftină și foarte determinată de a lucra.
Cităm un fragment de articol: „Vorbim uneori despre foametea în lume ca și cum ar fi un flagel pe care toți dorim să îl eliminăm, considerând-o comparabilă cu ciuma sau cu SIDA. Dar această viziune naivă ne împiedică să ne confruntăm cu ceea ce cauzează și întreține foametea.
Foametea are o mare valoare pozitivă pentru mulți oameni. Într-adevăr, ea este fundamentală pentru funcționarea economiei mondiale. Oamenii înfometați sunt cei mai productivi, în special acolo unde este nevoie de muncă manuală.
În țările dezvoltate, vedem uneori oameni săraci pe marginea drumului care afișează pancarte pe care scrie „Muncesc pentru mâncare”. De fapt, cei mai mulți oameni muncesc pentru mâncare.
În principal pentru că oamenii au nevoie de hrană pentru a supraviețui, ei muncesc atât de mult, fie producând hrană pentru ei înșiși în cadrul unei producții la nivel de subzistență, fie vânzându-și serviciile altora în schimbul banilor. Câți dintre noi și-ar vinde serviciile dacă nu ar exista amenințarea foametei?
Mai important, câți dintre noi și-ar vinde serviciile atât de ieftin dacă nu ar exista amenințarea foametei? Atunci când ne vindem serviciile la prețuri mici, îi îmbogățim pe alții, pe cei care dețin fabricile, mașinile și terenurile și, în cele din urmă, îi dețin pe oamenii care lucrează pentru ei.
Pentru cei care depind de disponibilitatea forței de muncă ieftine, foametea este fundamentul bogăției”. (cotidianul.ro)
Să postezi așa ceva pe pagina oficilă a ONU? Vă dați seama? Când eu spuneam că ONU a fost infiltrat, confiscat de globaliști, unii ziceau că e conspirație. La fel și cu Bruxelles-ul.

Sursa: David Angelo

 

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Bun! Un articol cinic dar adevarat! Care e problema daca profesorul arata cu degetul exact spre problema reala?