Analize și opinii

Apelul unui adolescent de 16 ani: ”Ești ceea ce faci, nu ceea ce spui că faci! Ei bine, ceea ce voi faceți, mă face să plâng noaptea!”

Sunt un adolescent în vârstă de 16 ani, care încearcă să facă o diferență. Vreau să vă spun vouă, românilor, să vă repuneți pe calea cea dreaptă. Prin această postare, nu am niciun plan ascuns sau alte intenții. Mă lupt pentru viitorul meu! Pierzând viitorul nu e ca și cum ai pierde niște alegeri sau câteva puncte la bursă.



Scriu pentru toate generațiile ce vor urma, scriu în numele copiiilor înfometați din întreaga țară, în numele copiiilor care își văd părinții o dată pe an, plecați să muncească țn alte tari, ale căror plânsete rămân neauzite. Scriu în numele soldaților români care au murit pentru libertatea noastră, pentru o Românie unită și prosperă.

Obișnuiam să nu îmi expun părerile public și să fiu neutru, până când, în urmă cu câteva zile, am inceput să văd patria mea împărțită în două, frate contra frate, camarad contra camarad, toate acestea din cauza a două partide politice care nu sunt în stare să reprezinte țara, nu sunt în stare să-mi asigure viitorul.

Am văzut un președinte, comandant suprem al forțelor armate, care acuză apăratorii patriei și sare în ajutorul celor care au încălcat legile, doar pentru a nu-și pierde voturile.

Văd un partid politic care deține puterea de ceva timp, dar care nu face nimic.

În viața mea am visat să slujesc patria, să nu plec niciodată peste hotare, să văd o Românie unită. Dar acum am ajuns să mă întreb dacă acestea vor exista vreodată…

Politicieni, voi care conduceți România, spuneți-mi: v-ați făcut astfel de griji când erați de vârsta mea? Acum, v-ați făcut griji pentru poporul român, pentru viitorul României?

România este furată, distrusă….toate acestea se întâmplă în fața noastră și, cu toate acestea, ne comportăm ca și cum am avea la dispoziție tot timpul din lume, toată puterea și toate soluțiile.

Sunteți politicieni, reprezentanți ai României, oameni de afaceri, activiști sau reporteri, vorbiți, dar nu faceți nimic pentru țară.

Dar, pe bune, sunteți mame și tați, frați și surori, unchi și mătuși și cu toții sunteți copiii cuiva, copiii strămoșilor care au murit pentru noi.

Voi,  guvernanții, aveți parte de o viață privilegiată. Dacă aș avea puterea voastră, nimeni nu ar mai plânge în România, toți am fi uniți. Dar voi, care aveți această putere, voi care sunteți adulți, de ce nu faceți nimic?

La școală, ne învață cum să ne comportăm în societate. Ne învățați să nu ne batem cu alții, să ne înțelegem cumva, să-i respectăm pe ceilalți, să ne iubim țara. Atunci de ce voi faceți exact lucrurile pe care ne spuneți nouă să nu le facem?

Domnilor politicieni, nu uitați pentru ce sunteți acolo sus. Pe cine reprezentați. Suntem copiii voștri.Voi decideți în ce fel de țară vom crește. Părinții trebuie să le spună copiilor că totul va fi bine, nu să învețe copiii să fie violenți. Să le spună ca țara va prospera și să facă tot ce le stă în putință să fie bine. Aici, voi ar trebui să fiți PĂRINȚII!
Dar nu cred că ne mai puteți spune aceste lucruri acum. Suntem măcar pe lista voastră de priorități?

O persoană care își dedică viața patriei mi-a spus: “Ești ceea ce faci, nu ceea ce spui că faci!” Ei bine, ceea ce voi faceți, mă face să plâng noaptea. Voi  spuneți că ne vreți binele. Dar vă provoc, vă rog, ca acțiunile voastre să reflecte ceea ce spuneți.

Sper ca acest mesaj să ajungă și pe la voi.

Vă mulțumesc.

Autor: Nicu Ilie

Sursa: Nicu Ilie

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu