Analize și opinii

Angelo Davidescu: UNDE SUNT #REZIȘTII? SCOATEȚI PLĂCUȚELE SUEDEZE!

Compania soțului Ursulei von Der Leyen care a primit 320 milioane de euro de la UE a fost inactivă!
Le Courrier du Soir a promis cititorilor săi să le aducă noutăți în scandalul imens legat de conflictul de interese în care este implicată Ursula von der Leyen, al cărei soț a beneficiat (prin intermediul companiei sale, Orgenesis Inc) de o finanțare de 320 milioane de euro de la Comisia Europeană condusă de Ursula.
Afacerea, devoalată în urmă cu două zile zguduie clasa politică italiană și stârnește un interes deosebit al mass-media de investigație din această țară. Trebuie reamintit că, cele 320 milioane de euro menționate aici se referă la finanțarea unui proiect de terapie genetică la Universitatea din Padova din Italia. Un proiect care îl include pe Heiko von Der Leyen (soțul Ursulei). Laboratorul său american, Orgenesis, a fost selectat.
Până de curând, Heiko von Der Leyen a făcut parte din Consiliul de supraveghere al acestui proiect ambițios, în care sunt implicate mai multe laboratoare, inclusiv Pfizer. Dar cazul este mult mai scandalos decât credem din cele mai recente informații furnizate de jurnaliștii de investigație.
Potrivit cotidianului on line PressKit.it, care preia o informație exclusivă a jurnalistului italian Maddalena Roy, deficiențe grave au fost observate atunci când a fost selectată compania soțului Ursulei von Der Leyen. Dar, atunci, care este problema? Jurnalistul dă un răspuns clar și precis la această întrebare.
Într-adevăr, potrivit Maddalena Roy, cel mai scandalos fapt din această istorie este că firma Orgenesis Italia, care a fost selectată în acest proiect finanțat de Comisia Europeană, este filiala laboratorului Orgenesis Inc, cu sediul în Statele Unite, și condusă de Heiko von Der Leyen. Și scandalul este aici: filiala italiană a companiei Orgenesis America a fost creată în orașul Udine din Italia la 14 ianuarie 2022.
Cu toate acestea, între 14 ianuarie și 14 octombrie 2022, Orgenesis Italy a deținut o licență de constituire care a fost inactivă și nu a putut emite acte oficiale. Cu toate acestea, în ciuda inactivității sale, compania a putut participa la licitația în urma căreia chiar a fost selectată.
Prin urmare, lucrurile sunt clare: pentru jurnalistul italian, compania Orgenesis Italy a fost creată special doar pentru a participa la acest proiect finanțat cu 320 milioane de euro. Într-un documentar publicat pe 25 octombrie de publicația italiană MediasInfinity, un jurnalist a reușit să ajungă la Rosario Rizzuto, fostul rector al Universității din Padova și unul dintre responsabilii proiectului finanțat de UE. Întrebat despre cazul lui Heiko von der Leyen, răspunsul său este uluitor: „Nu știam că este soțul lui Ursulei von der Leyen. Am aflat mai târziu”, spune el. (ziuanews.ro)
Când eu am spus că la Bruxelles există cea mai mare corupție din lumea asta am fost nebun? Am fost de trei ori acolo plus la Strasbourg. Aparatul UE este de peste 40.000 de oameni. Nu vă vine să credeți? S-au făcut de către diverși oameni politici apeluri repetate pentru simplificarea lui, pentru reducerea birocrației. Nu vrea nimeni. E burdușit de sorosisti.
O penală, în accepție #rezist, conduce UE.