Analize și opinii

Angelo Davidescu: SCANDALUL BÂSTROE – IOHANNIS ÎI CEARTĂ PE POLITICIENII ROMÂNI

Klaus Iohannis a declarat, azi, referindu-se la scandalul legat de Canalul Bâstroe, că ucrainenii trebuie să fie sprijiniţi în acest moment, nu certaţi,  iar discuţia trebuie făcută cu date certe, referitoare la lucrările care au efectiv pe loc. Pe ton de reproș, el le-a recomandat politicienilor români să se ocupe de alte teme, până va fi clarificată situaţia de la Bâstroe.
„Există o preocupare legitimă pentru Delta Dunării, însă nu trebuie să amestecăm îngrijorarea şi măsurile concrete pentru prezervarea biosferei din Delta Dunării, pentru prezervarea biodiversităţii, nu trebuie să le amestecăm cu diverse abordări politice de moment.
Pe acel canal Bâstroe se draghează de ani de zile, fiindcă ucrainenii îl folosesc pentru navigare. Evident că aceste chestiuni sunt limitate de înţelegeri internaţionale şi trebuie respectate de toate părţile. Pentru a şti ce se întâmplă acolo, e nevoie să vorbim cu ucrainenii. Doar că acest lucru nu s-a prea întâmplat.
Am văzut că la noi o serie întreagă de politicieni s-au inflamat, fără să verifice ce se întâmplă, în fapt, acolo. (…) Unii politicieni de-ai noştri cred că au simţit o ocazie să se profileze un pic mai mult în spaţiul public românesc, probabil în vederea alegerilor care vor avea loc anul viitor”, a spus Iohannis la Ambasada României la Varşovia.
E clar că omul ăsta nu mai are ce să caute în fruntea statului român. Cică ,,pentru a ști ce se întîmplă acolo trebuie să vorbim cu ucrainenii. Doar că acest lucru nu s-a prea întâmplat.”
Păi trebuia să „se întâmple”, Bolovane, sau se IMPUNEA? De ce nu s-a întîmplat? Din vina cui? Ești șeful statului. E clar că e vândut? Ca întreaga clasă politică de la conducere de fapt. Și serviciile secrete, de ce sunt plătite? De UE, de parteneri?
Dar tot el a avut dreptate: stat eșuat. Adică vândut. El are alte planuri la final de mandat. Și dacă ar vrea să susțină niște proiecte personale, nu știe cum s-o facă. Se dă de gol.
Ce blestem pe poporul ăsta…!!!

Autor: Angelo Davidescu