Analize și opinii

Angelo Davidescu: PRIN PLANUL SĂU DE PACE, CHINA A ÎNTINS O CAPCANĂ PERFECTĂ PENTRU SUA ȘI EUROPA

Planul de pace al Chinei pentru Ucraina a aruncat mingea direct în terenul SUA, a declarat joi analistul de securitate israelian Robert C. Castel.
„Când nu sunt prea multe planuri de pace pe masă, toate astfel de documente merită remarcate și discutate”, a spus Castel, adăugând că există două planuri publice, unul semnat de Papa Francisc și celălalt de China.
„Cu planul său de pace, China a întins o capcană perfectă pentru Statele Unite și Europa”, a spus Castel, care a adăugat că SUA nu pot ieși bine din această situație decât dacă pot pune, la rândul lor, un plan de pace pe masă.
Planul de pace chinez este, desigur, în interesul Chinei, a spus el, adăugând că, dacă diplomația SUA ar fi fost la fel de serioasă precum a fost sub președintele John F. Kennedy, americanii ar fi prevăzut toate acestea și și-ar fi prezentat propriul plan de pace mai devreme, ca un pas preventiv. În schimb, China a forțat acum SUA să intre într-o acțiune de ariergardă în acest domeniu.
„Faptul că Statele Unite au declarat că nu vor încetarea focului în Ucraina le creează o imagine foarte proastă, a spus Castel. Potrivit acestuia, pacea este valoroasă în toate civilizațiile, iar aparența că SUA nu sunt preocupate de urmărirea păcii nu le creează o imagine favorabilă.
Scopul vizitei liderului chinez în Rusia nu a fost Rusia, care este „deja în buzunarul Chinei”, a spus expertul. În schimb, adevărata țintă a fost Ucraina, care este susținută de Occident, dar incapabilă să atingă obiectivul ca Zelensky să învingă Moscova.
Potrivit lui Castel, atunci când cele două părți vorbesc despre „arme toxice”, cum ar fi uraniul sărăcit, aceasta face parte din războiul informațional care se desfășoară între Occident și Rusia.
În ceea ce privește mandatul internațional de arestare pentru Vladimir Putin, expertul a spus că această mișcare a subminat autoritatea și seriozitatea instanței, deoarece Putin nu este președintele unei republici bananiere, ci liderul unei mari puteri nucleare.
Mă bucur pentru faptul că, iată, cineva care nu poate fi bănuit de putinism, confirmă ceea ce am postat la vremea aceea. Planul de pace propus de China – despre care nici ea nu credea că va avea vreo audiență – a fost înaintat tocmai pentru a lăsa în offside Occidentul. Să arate că nu este dispus la nicio negociere, că dorește prelungirea războiului în numele unei ipotetice recuperări de către Ucraina a Donbasului și Crimeei. QED.

Autor: Angelo Davidescu

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu