Analize și opinii

Angelo Davidescu: „În numai 25 de ani, familia tradițională a fost subminată.”

Gluma glumă – iubesc umorul -, dar este grav ceea ce se întâmplă. Omenirea și-a pierdut reperele. Vâslim într-un relativism total. Poarta a fost deschisă odată cu mișcarea contra-culturală din anii `60. Atunci s-au manifestat primele efecte ale îndoctrinării cu învățăturile Școlii de la Frankfurt, oficina neomarxismului, a experimentelor sociale care au urmat. Mișcările hippie, flower power, revoluția sexuală, respingerea, contestarea oricărei moșteniri culturale a generațiilor anterioare.
În 25 de ani, au creat o nouă mentalitate, o adevărată revoluție socială. În numai 25 de ani, familia tradițională a fost subminată. În societățile occidentale, procentul divorțurilor a ajuns la 50%. Familii monoparentale, copii rămași cu un singur părinte sau în grija bunicilor. Viitorii consumatori de droguri și subiecți de delincvență juvenilă.
Logica binară aristoteliană a fost înlocuită de relativism logic și moral. Până atunci, toată lumea se raporta la norme unanim acceptate. Dacă X este binele, opusul lui este răul. Dacă Y este adevărul, opusul lui este falsul. Chiar dacă oamenii acceptau că nu se încadrează în standardele respective, exista o unanimitate în definirea lor.
De atunci începând, nu mai există nici bine, nici adevăr, nici moralitate, nici decență, nici… Toate sunt constructe individuale. Fiecare cu binele lui, adevărul lui, morala lui… Nimeni n-are dreptul să te judece după standardele lui. Standarde sociale nu mai există, nu mai sunt recunoscute. Mediile universitare sunt parazitate de noua mentalitate: political correctness-ul.
Nu mai există absoluturi. De-aia nu ne mai înțelegem om cu om. Fiindcă fiecare măsoară fapte, atitudini, concepții cu etalonul lui. Nu mai există un etalon universal. Epoca post adevăr. Unde se va ajunge? La un colaps social. Inevitabil. Abia atunci vor fi puse din nou sub lupa interogației valorile umanității. După ce se va ajunge la dezastru.

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Cred ca va inselati cand spuneti ca se va mai discuta vreodata despre valorile umanitatii ; este deja o problema si acum ,sa mai discuti despre asa ceva ,pt ca esti restrictionat sub pretextul -comentariul nu corespunde standartelor comunitatii; credeti ca aceasta planificare a degradarii sociale va mai fi lasata s o coteasca vreodata !?

  • Ce sa se mai discute despre ” valorile umanitatii ” mai ales dupa raportul Matic ? Despre care valori se poate discuta atunci cand , o minoritate sexuala pune sub semnul intrebarii…insasi existenta normalitatii la oamenii ce , CRED CA-S NORMALI ? Dumnezeul , Creatorul…au fost in mod evident niste tampiti retrograzi . Cei care se considera normali , de-asemenea ! Intrebare intrebatoare : pe cand vor fi scoase din randul ” valorilor umanitatii ” ceea ce de sute de ani sant considerate INCA , VALORI ALE ACELEIASI UMANITATI ?