Analize și opinii

Angelo Davidescu: „Facebook a restricționat vizibilitatea poveștii despre laptopul lui Hunter Biden”

Facebook a restricționat vizibilitatea poveștii despre laptopul lui Hunter Biden publicată de The New York Post în perioada premergătoare alegerilor din 2020, după ce a primit „consiliere” de la FBI, potrivit CEO-ului Facebook/Meta, Mark Zuckerberg.
Zuckerberg a spus că s-a luat decizia de a restricționa aceste informații pe platforma Facebook utilizată de miliarde de utilizatori. El a spus că, spre deosebire de Twitter, care a interzis în întregime partajarea articolului, Facebook a optat pentru varianta oarecum mai subtilă a cenzurii prin algoritm.
„Distribuția pe Facebook a fost scăzută”, a spus el. Restricționarea prin algoritm devine metoda de cenzură preferată de către platformele mari din Silicon Valley, deoarece poate fi făcută mult mai multor oameni cu mult mai puține obiecții decât blocarea și interdicțiile. Tu nu știi câți văd postările tale.
Acum știm deci că motivul pentru care cea mai mare platformă socială din lume a cenzurat această poveste. A fost pentru că au fost avertizați (consiliați) de FBI să nu permită circulația unor astfel de informații.
Câte dintre alte astfel de instituții au blocat această știre pentru că le-a fost impus de FBI sau alte agenții guvernamentale? Cât de des se implică agențiile guvernamentale americane în actul de cenzură? Ce alte informații sunt blocate în acest mod? Ce alte informații vor fi blocate în viitor?
Într-o structură de putere fără granițe clare care separă corporațiile de guvern, cenzura corporativă este cenzură de stat. Cea mai puternică structură de putere de pe Pământ devine din ce în ce mai nerușinată în crea o nouă realitate.
Știi că trăiești într-o oligarhie când Mark Zuckerberg are mai multă influență politică asupra țării tale decât orice oficial ales.
Democrația este o iluzie. Cei care trăiesc sub imperiul SUA sunt o populație propagandizată și impotentă din punct de vedere politic, care se crede liberă doar pentru că i s-a dat iluzia libertății și face tot mai puține eforturi pentru a se elibera din această iluzie.
Suntem conduși de sociopați nealeși care nu au înțelepciune, compasiune și nicio intenție de a renunța vreodată la guvernarea lor. Acest lucru va continua dacă și până când destui dintre noi se trezesc înțelegând ceea ce se întâmplă pentru a-i opri.

Autor: Angelo Davidescu