Analize și opinii

Angelo Davidescu: „De ce nu au masat rușii armata la graniță pe timpul lui Trump?”

„Va fi un război dus contra poporului ucrainean pentru a-l reprima, a-l zdrobi. O invazie rusă în Ucraina va încerca să „zdrobească” în mod violent poporul ucrainean”, a declarat azi consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan.
Așa e! Chiar și pe rușii din Ucraina. Și pe cei, nu puțini, din familii mixte – câteva milioane, am citit -, cărora le este greu să decidă ce sunt: ucraineni sau ruși?
Dar ce le va face ucrainenilor din Rusia, nici ei puțini, la rândul lor parte din familii mixte? Mi-e o așa scârbă de atâta propagandă abjectă…
Cum, mă, să nu fii în stare să rezolvi diplomatic un asemenea conflict? De ce nu au masat rușii armata la graniță pe timpul lui Trump?
Fiindcă Trump a spus când a preluat mandatul: „America nu-și va mai impune propria cultură altor popoare. Nu le va mai spune altora cum să trăiască. Viitorul va fi al patrioților. Nu vom mai menține militarii noștri în țări de care americanul de rând nici n-a auzit că există. America first!”
Și s-a ținut de cuvânt. A redresat economia Americii, a început s-o consolideze. N-a tras niciun foc de armă, timp de 4 ani, ceea ce nu se mai întâmplase în ultimii 26 de ani.
A venit Biden care, chipurile, iubește Ucraina, s-o bage cu orice preț în NATO. Așa nu putea fi apărată, prin instrumentele juridice internaționale: ONU, OSCE, Consiliul Europei… Nu, nu se putea, trebuie golite depozitele de armament produs pe stoc timp de 4 ani.
Ticăloșii ăștia nu se gândesc la copiii noștri. Ce lume le pregătim?

Autor: Angelo Davidescu

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • …lumea pe care si-o doresc, inclusiv romanul meu… o lume dorita de ”expertii” in WASD, in joystick, in CoH, de tinerii rusofobi, dresati de radu tudor, ctp si mindruta, o lume aidoma celei virtuale din care isi extrag skill-urile si ”culeg” vieti… o sa afle insa ca vietile sint doar UNA, ca skill-urile NU EXISTA in realitate, ca moartea, distrugerea si anihilarea sint totale si definitive, ca pot veni din cer, minuite de exact cei din generatia lor dar cu un joystick ucigator, purtator de moarte si neant… una este sa shooter-esti in retea si alta este sa traiesti in realitate cosmarul unui CoH, cind drona plina de ”bucurii” pica pe orasul tau… cu sunet full 5+1 ori 7+1, imagine 16K, cu realisticul ”miros al mortii” si nu cu cel dat de senzori sofisticati, cu zguduieli reale si nu cele dintr-un comod scaun de gamer, de ultima generatie… cei cu ”singe’n instalatie” pot merge deja ”acolo”… exista destui mercenari in ucraina, acest stat atit de tolerant cu nationalitatile lui, cu o istorie apropiata foarte binevoitoare fata de noi, romanii… iar ucrainienii sint ”pita lui Dumnezeu”, cu multe fapte de vitejie in cel de-ai Doilea Razboi Mondial cind si-au demonstrat ”valoarea” in ”lupta” impotriva fascismului care inundase Europa… romanul meu (cel din stramosi, nu cel de azi) are o vorba: ”Cum iti asterni, asa dormi”… nu eu ”le pregatesc” lumea… sa si-o pregateasca singuri si sa traiasca in ea…