Analize și opinii

Angelo Davidescu: „CINE-I IMBECILUL, DECI?”

Cât de imbecil să fii să concluzionezi că dacă cineva este critic la adresa Occidentului decadent, transformat în dictatură în numai câțiva ani, care încalcă senin în picioare sacrosanctele drepturi ale omului pe care tot el le-a consacrat, este nostalgic comunist, troll putinist?
Primesc multe mesaje în privat, înjurături abjecte de morți și de altele, de la ființe umanoide lobotomizate, pentru postări. Oameni pe care nu îi am în listă. Pentru acești decerebrați, deriva periculoasă de la democrație a USA și UE nu reprezintă nimic. Ei sunt decuplați de realitate. Au fost transformați în sclavi intelectual.
Cum am mai spus-o, eu n-am treabă cu dictaturile ne-occidentale, nu mă afectează. Nu trăiesc acolo, e treaba popoarelor respective de ce acceptă. Nu lumea extra-occidentală a inventat democrația liberală modernă. Pe mine mă înspăimântă faptul că tocmai Occidentul meu pe care l-am iubit, l-am dorit, cel din anii 60-90, a devenit un putregai moral, cloaca celor mai demente ideologii, împachetate generic în progresism.
Decăderea Occidentului s-a produs de facto începând cu 11 septembrie 2001. Ea a fost pregătită, evident, din timp. Dar de atunci a devenit manifestă. Era nevoie de un pretext serios, credibil, pentru a începe cruciada împotriva depturilor și libertăților occidentalilor. Și l-au produs ei: atacul de la 11 septembrie 2001.
De atunci începând, justificat de lupta împotriva celulelor terorismului islamic, creat tot de el – al Qaeda, Isis, Daesh -, Occidentul și-a asumat dreptul de a declanșa procesul de restrângere a drepturilor și libertăților cetățeanului, controlul aproape total, chipurile, pentru a-i asigura securitatea. Mai vorbește astăzi cineva de pericolul numărul unu la adresa omenirii, terorismul islamic, pretextul pentru atâtea războaie în ultimii 20 de ani? Nu. El se activează când vrea Occidentul. Acum pericolul suprem e Putin.
Păi cum să fii, mă, imbexilule, nostalgic comunist sau putinist, dacă demaști asta? Cum să nu te terifieze direcția în care merg USA și UE, care au devenit gulagul modern? China, Rusia, Coreea de Nord? Eu n-am așteptări de la ele. Pe mine mă interesează Occidentul meu, din care fac parte, și ce vrea să facă el cu mine și cu tine.
Nu eu sunt nostalgic comunist, tu ești un spălat la creier. Mai spunem acum ce mai putem spune, fiindcă de mâine-poimâine nu vom mai putea spune nimic, fiindcă o să-ți scadă punctajul, creditul social, și nu mai primești nimic.
Cretin nu este cel care critică dictatura occidentală, ci cel care nu mai are senzori s-o perceapă, care nu mai prețuiește valorile democrației și se supune ca o bovină. Și tot tu mă-njuri? Eu lupt pentru democrație, să ne recuperăm Occidentul din mâna descreieraților, iar tu pentru gulag, prostovane!

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu