Analize și opinii

Angelo Davidescu: BULGARIA A CERUT COMISIEI EUROPENE SĂ REZILIEZE CONTRACTELE PENTRU PFEIZER

Bulgaria a cerut oficial Comisiei Europene să rezilieze contractul cu Pfizer pentru că vaccinurile ar fi ineficiente împotriva noilor variante. În aceste condiții, bulgarii au transmis că REFUZĂ să mai achiziționeze doze de vaccin, pentru a nu risipi banii.
Alexandru Rafila a vorbit despre situația noastră. România mai are de primit acum 8 milioane de doze de vaccin restante pentru 2022 și 19 milioane pentru 2023, cât prevede contractul cu Pfizer și alți producători. El a lăsat să se înțeleagă că și România ar fi tentată să renunțe la o bună parte din aceste doze, însă rămâne de văzut dacă se va putea legal.
“Ne-am alăturat de la început tuturor acestor demersuri. Dacă vă aduceţi aminte, România împreună cu alte nouă state europene am făcut acest lucru încă de acum multe luni, am notificat Comisia Europeană, am notificat producătorii de vaccin în acest sens şi nouă ni se pare absolut normal ca vaccinurile care nu pot fi utilizate sau care nici măcar nu s-au produs, pentru că sunt multe care fac obiectul unui contract care ar trebui să fie derulat în anul acesta, 2023, cu cantitate mare de doze de vaccin.”
Sanchi, Rafilo! Îți spun eu de-acum: Nu se poate!, va spune Comisia, fiincă au fost luate comisioanele déjà. De-aia a secretizat cațaoana de Ursula contractele și nu le dă chiar dacă se prăbușește lumea. Le-a cerut Parlamentul, le-a cerut Curtea de Conturi Europeană… Kovesi nu știe nimic, n-a auzit nimic… Ea fuge după bulgari și români care au devalizat fonduri UE de câteva zeci de mii de Euro. Amărâți, la Bruxelles se joacă pe poturi mari, nu pe mărunțiș.
Ce bătaie de joc! O să zică OMS-ul, faceți pe nebunii, ăăă? Nu-i nimic, mai băgăm o tură de plandemie atunci!

Autor: Angelo Davidescu