Analize și opinii

Angelo Davidescu: BOICOTUL ESTE MORAL, NECESAR PENTRU SĂNĂTATEA UNEI UE CONDUSE DE GANGSTERI

Pentru cei care bat câmpii că un eventual boicot al băncilor, companiilor și produselor austriece ar fi o nerozie, că dacă se supără ăia pleacă din România. Și va fi vai de noi. Ce prostieeee…!
Unde să plece? Pe ce piață? România și Bulgaria sunt o piață de 28 de milioane. Pleacă în Țările Baltice care au împreună vreo 7-8mil.? Păi ce să facă acolo? Că piața e ocupată de alți colonizatori. Toate piețele sunt împărțite.
Ce nu înțeleg unii este că: atunci când granzii Europei au decis să ia la pachet țările centrale și est-europene în UE, și-au împărțit/ marcat foarte bine teritoriul. În țara X, noi luăm băncile, voi luați energia. Noi luăm utilitățile, voi luați voi luați piața construcțiilor. Noi luăm comerțul, voi luați resursele naturale. Și tot așa. Să nu ne dăm în cap unii altora, să ne concurăm ca proștii. În țara Y… la fel. Totul s-a negociat între ei. Care pe cine colonizează, ce privatizează.
Ați văzut că UK nu prea e prezentă pe aici? Ea și-a luat alte teritorii. Una dintre ultimele condiții puse României era privatizarea SIDEX Galați. Și atunci, Londra a spus: Băi, stai așa, că aici avem și noi un interes. Și așa a fost SIDEX-ul lui Mittal.
Cine poate renunța la infrastructura de aici să plece aiurea-n tramvai? Și ai impresia că e ușor să-ți transferi activele? Unde? Austria, fără BCR și Reiffeissen România, fără OMV-Petrom cu tot ce-nseamnă se va zgudui puternic. Le vor clănțăni dinții. Unii habar n-au ce-nseamnă.
Dacă cineva vrea să plece de aici, dacă nu vrea să falimenteze, singura varianta este să vânda compania, cu infrastructură cu tot. Și se vor găsi destui să vină. Abia așteaptă. Și nu vorbesc de chinezi sau ruși. Ci tot companii europene, de calibru, evident.
Nu băgați în seamă toate prostiile debitate pe facebook! Da, boicotul românilor ar însemna o lovitură gravă intereselor marilor companii austriece. Care sunt VINOVATE. Fiindcă ele sunt în cârdășie cu politicienii austrieci. Pe care-i controlează.
Au fost scoase la iveală multe acte de corupție ale politicienilor austrieci inițiate de companii precum Strabag, OMV… Corporațiile foloseau politicienii austrieci pentru a face trafic de influență pe lângă guvernele țărilor din Est. Să obțină contracte grase, privatizări la prețuri de nimic. Evident, cu contribuția politicienilor din acele țări.
Boicotul și prăbușirea cifrei de afaceri a corporațiilor austriece – nu vorbim de afacerile mici și medii – ar fi un semnal la nivelul întregii UE. Că, iată, popoarele colonizate au și ele un instrument prin pot să riposteze la tâlhăriile și lipsa de moralitate a granzilor.
Ei bine, așa cum corporațiile austriece au folosit politicienii pentru trafic de influență, așa să-i constrângă să renunțe la comportamentul de gangsteri politici. Ar fi o lecție pentru establishment-ul european. Că nu se mai poate. Deriva morală a ajuns la momentul critic.
Așa că, boicotați acolo unde puteți. Firmele europene, nu doar austriece, vor fi cele care vor face apoi presiuni asupra politicienilor lor de rahat. Bandiți în toată regula. S-o luăm de jos în sus atunci, dacă avem politicieni corupți și dobitoci.
REȚINEȚI DIN NOU! Nu va pleca nimeni de aici de bună voie. Și dacă ar pleca, vor fi destui să le cumpere business-ul aici. Abia așteaptă. Acești nemernici și-au bătut joc de două popoare. Cu cinism. Încălcând legislația europeană. Vrei să stai tot ca un sclav?

Autor: Angelo Davidescu

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Astea cu boicotul,imi pare rau dl.Davidescu,nici de vise erotice nu-i.Cine sa-i boicoteze?Cum? Păi n-am călcat noi cu bravu’ predoiu( intentionat cu litere mici),constitutia tarii în picioare?S-a mai pomenit pe undeva vre-un stat suveran să faca asta?
    Sincer nu stiu când se va oprii degringolada statului român…