Analize și opinii

Angelo Davidescu: „Asistăm la un dezastru lent cu Verzii în rolul principal al ticălosului nebun, hotărât să distrugă viața și prosperitatea.”

În mai puțin de o lună, Germania va închide 3 dintre cele mai noi și mai bune centrale nucleare ale sale și peste 4.050 MW de energie electrică vor dispărea din rețeaua din nordul Europei. 4.050 MW este echivalentul consumului mediu de energie electrică pentru toată Danemarca.
Securitatea aprovizionării va fi și mai amenințată și a alege să faci așa ceva în mijlocul iernii este realmente nebunește.
Nu numai că tăierea a 4.050 MW de energie nucleară va duce la mai multe emisii de CO2, dar va provoca și mult mai multă poluare din arderea biomasei și a combustibililor fosili. Iarna viitoare, Germania își va închide ultimele trei centrale nucleare, de asemenea de 4.000 MW.
Oricine a urmărit, oricât de superficial, dezbaterea politică asupra energiei și climei în ultimii 10 până la 20 de ani poate vedea că Germania, Danemarca și alte „țări nebune din punctul de vedere al politicilor ecologice” iau măsuri viguroase în această problemă împotriva a ceea ce impun logica și știința.
Asistăm la un dezastru lent cu Verzii în rolul principal al ticălosului nebun, hotărât să distrugă viața și prosperitatea.
(PS. Cumpărați haine groase, mâncare, apă și lumânări, pentru iarna care vine). (Peter Bardland, economist danez)
PS. Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a spus că sprijină restricțiile pe tot parcursul anului 2022 pentru germanii nevaccinati.

Autor: Angelo Davidescu