Analize și opinii

Angelo Davidescu: ADEVĂRATA DRAMĂ A UCRAINEI

Eu vă spun sincer: compătimesc poporul ucrainean. A fost la fel de manipulat, spălat la creier, ca și cel român și altele. El n-a înțeles niciodată miza acestui război. I s-a ascuns, prin propagandă.
Nici când concetățenii erau uciși în Donbas. Inclusiv copii. Sau când peste un milion a trebuit să plece din Donbas în Rusia. I se spunea tot felul de povești. Asta dacă i se spunea.
Adevărata dramă a Ucrainei este că cca. 10 mil. de ucraineni au părăsit țara. S-au aciuat prin țările UE. Și că dintre aceștia, o mare parte nu se va mai întoarce în Ucraina. Unde? Într-o țară aflată în ruină?
Occidentalii, în foame după mână de lucru mult mai calificată și civilizată decât milioanele aduse din Orientul Mijlociu și Nordul Africii, imigranții ale căror țări au fost distruse în numele democrației occidentale – greu de încadrat în câmpul muncii -, nu vor rata ocazia.
Mâna de lucru ucraineană e mană cerească pentru națiuni care, demografic, urmare a unor ideologii demente, sunt pe panta dispariției. Asistăm, concomitent cu acest război, la un mare furt de creiere. Ucrainenii calificați, luând contact cu standardele de viață occidentale, nu se vor mai întoarce. Vor decide să-și ia viața de la zero.
Unde să te mai întorci? Într-o țară nesigură, fără viitor, aflată sub amenințarea lui Putin? Niciodată. Vor dori să le ofere copiilor un viitor mai bun și mai sigur în Occident.
Cu cine se va mai reconstrui Ucraina? Doar cu banii FMI, BM și BERD? De care vor beneficia companiile occidentale, evident? Nimeni nu face nimic gratis. Dar ce va mai însemna ea ca popor? Ce viitor propriu va mai avea în urma exodului creierelor? De colonie, evident.
Eu cred că doar generația următoare va înțelege istoria prezentă. Că li s-au furat creierele. Brain drain. Occidentul e expert. Așa s-a clădit America. Racolând cele mai strălucite minți. Și după ce le racolează, te sfidează, că ești un popor de proști.

Autor: Angelo Davidescu

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Constat că , în gândirea multora , Putin a devenit o plantă perenă . Nu cred !
    Că generațiile viitoare vor înțelege ce se întâmplă azi în Ucraina , este departe de adevăr. Nu s-a cercetat suficient evoluția intelectului generațiilor viitoare pentru a se ajunge la o asemenea concluzie ?. Și pe aici au apărut diverse teze cu privire la involuția intelectului generațiilor care vor urma.

  • Sa fim sobtri ! “. Asistăm, concomitent cu acest război, la un mare furt de creiere. Ucrainenii calificați,” Poate ucrainience si sportivi..
    ‘Într-o țară nesigură, fără viitor, aflată sub amenințarea lui Putin? ” Cine si cum l-o fi facut pe Putin o amenintare reala?
    Haideti , am retinut numele, Nu mai citesc articolele dvs.Le gasesc si al Radu T. Sau Bogdan C.