Analize și opinii

Analiză comparată

Populația omenirii: 7,9 miliarede oameni (noiembrie 2021).

Cele 5 state B.R.I.C.S. care acuza N.A.T.O. de provocarea războiului din Ucraina:

– China – 1,412 mlrd. (nov. 2020). Are armă atomică;
– India – 1,389 mlrd. (2022). Are armă atomică.
– Brazilia – 214 mil. (2020)
– Rusia – 146 mil. (2021). Are armă atomică.
– RSA – 60 mil. (2021)
Total – 3,5 miliarde și 3 arsenale nucleare.
La O.N.U. au refuzat sa condamne Rusia:
– Coreea de nord – 25 mil. (2021). Are armă atomică.
– Siria – 18 mil. (2021)
– Belarus – 9,350 mil. (2021)
– Eritreea – 6 mil.
Statele din O.T.S.C. (N.A.T.O.-ul rusesc):
– Kazahstan – 19 mil. (2022)
– Tadjikistan – 9,5 mil. (2021)
– Kirghistan – 6,6 mil. (2020)
– Armenia – 3 mil. (2020)
Se adauga aliatii tradiționali ai Rusiei:
– Vietnam – 97,6 mil. (2020)
– Iran – 85 mil. (2022 )
– Venezuela – 28,5 mil (2021)
– Cuba – 11 mil. (2020)
Mă opresc aici, la cca. 3,7 mlrd. de oameni care în principiu sînt împotrivă SUA (și implicit împotriva N.A.T.O.). Dar nu trebuie uitat că populația din America de sud și din Africa este majoritar împotrivă S.U.A. (și au toate motivele). N.A.T.O. contează pe cele 30 de state membre și pe slugile din Oceanul Pacific: Australia, Noua Zeelanda, Japonia și Coreea de sud. Dar în cadrul N.A.T.O. intra Islanda – care nu are armata, intra state cu o populație cât un oraș – Malta, Cipru, țările baltice, intr- Romania – care daca ar declara mobilizarea, nu ar mai avea unde să mai încazarmeze militarii întrucât a desființat cazărmile militare (inclusive cele două în care am viețuit). Mai sînt doua state care au arme nucleare despre care nu am vorbit.

Primul este Pakistanul. În conflictul său cu India, U.R.S.S. și apoi Rusia, au fost de partea Indiei. Dar sînt multe motive să nu cred că vor apăra interesele americane. Al doilea este Israelul. Nimeni nu poate ști la cît se ridică arsenalul nuclear al Israelului, fabricat la complexul Dimona din desertul Negef, întrucît Israelul, sprijinit de S.U.A., refuză orice control. Am putut afla asta de la Mordechai Vanunu, singurul evreu care merita premiul Nobel pentru pace – dar nu i s-a acordat, deși a fost propus. În acel an, premiul a fost acordat mincinosului sionist și terorist Elie Wiesel!

Atras de Mossad din Anglia în Italia, Vanunu a fost răpit, dus în Israel și condamnat la 18 ani de închisoare. După eliberare, marile democrații, Suedia și Norvegia, i-au refuzat cererea de azil politic. Nu, Israelul nu va ataca niciodată Rusia. În plus, tot mai mulți europeni au putut vedea filmele realizate în vest, interzise oficial, cu oficialii evrei americani care au dezlănțuit crimele din Maidan, cu brigăzile neonaziste puse în slujba Occidentului, cu rușii arși de vii în Odesa – informații, repet, interzise.

Situația este complicată. Marea majoritate a populației lumii nu este neapărat de partea Rusiei, dar este împotrivă N.A.T.O. Cele mai multe puteri nucleare sînt de partea Rusiei. Dacă idiotul util Zelenski va reuși să declanșeze Al Treilea Război Mondial, atunci pierzătorii vor fi N.A.T.O., S.U.A., U.E. Dar vor muri și citeva miliarde de oameni, ceea ce va asigura securitatea alimentară a omenirii pentru cîteva secole. Nu, păpușarii nu vor muri, au buncăre antiatomice, au putere, au bani. Iar supraviețuitorii vor putea spune că Iahve a vrut ca și acest genocid, cel mai mare din istoria omenirii, să plece de la un idiot util.

Autor: Av. Dan Cristian Ionescu

Sursa: art-emis.ro