Analize și opinii

Alina Mungiu-Pippidi: ”O parte din presă este controlată de serviciile secrete!”

Alina Mungiu Pippidi a participat duminică seara în cadrul emisiunii lui Silviu Mănăstire, Dosar de Politician. Unul din subiectele abordate a fost cel al șanselor lui Klaus Iohannis de a câștiga cel de-al doilea mandat de președinte al României,



Astfel, Alina Mungiu Pippidi a atras atenția că Iohannis poate câștiga alegerile prezidențiale din 2019 cu ajutorul serviciilor și nu doar cu sprijinul electoratului. Mai mult, analistul politic a evidențiat că serviciile secrete se implică foarte mult în controlarea presei, SRI, SIE și chiar și SPP. De altfel, Alina Mungiu Pippidi a menționat că va susține orice candidat la preizdențiale care va susține o reformă reală a serviciilor, adăugând că momentan PSD ar putea să ducă la bun sfârșit o astfel de acțiune, dar nu o face.

Klaus Iohannis poate să câștige al doilea mandat cu serviciile și nu cu electoratul. Mobilizarea este succesul acestor alegeri si pentru europarlamentare si prezidentiale. Practic, îi aduce succesul presa controlată de serviciile secrete care nu ar trebui să se amestece în așa ceva, dar se amestecă. Despre SRI și SIE știm sigur că se implică. Despre SPP am avut informatii că și ei fac mai mult decât este în fișa lor de post. Au și cei de la SPP agenți de influență si crează diversiuni.

PSD pentru ca s-au lovit cu serviciile trebuie să se lupte cu ele. Eu voi sprijini orice candidat care sprijină o reformă a serviciilor. Dragnea ar putea să le reformeze și acum pentru că are majoritate parlamentară”, a spus Alina Mungiu Pippidi la Dosar de Politician.

Una din temele discutate a fost cea a mandatului de președinte al lui Klaus Iohannis. Concret, Alina Mungiu Pippidi a reliefat că președintele României a avut noroc până acum din punct de vedere electoral întrucât ceea ce a făcut PSD-ul în ultimii 2 ani i-a oferit lui Klaus Iohannis oportunitatea de a profita politic. Mai mult, analistul politic a menționat o schimbare de atitudine a președintelui Klaus Iohannis de-a lungul timpului întrucât inițial dorea să desființeze MCV și să nu se vorbească prea mult despre corupție, dar în aceste momente se întâmplă viceversa.

„A avut noroc. A avut noroc cu ce a făcut PSD în ultimii 2 ani. Se anunța o președinție mediocră, dar s-a conturat un culoar de salvator al națiunii pe care îl exploatează. Iohannis nu a fost niciodată o personalitate puternică. El se inspiră mult din conjunctură. Conjunctura l-a schimbat radical în ultimii 2 ani. A venit cu intenția de a desființa MCV și să nu se mai vorbească despre corupție, dar acum a devenit suporterul MCV și se vorbește doar despre corupție

MCV-ul actual presupune eliminarea totală a corupției și central și local, ceea ce e imposibil. Nu am putea scăpa de el. Acum, verzii propun să se instaureze acest MCV de acest tip la nivel european”, a precizat Alina Mungiu Pippidi.

Sursa: PS News

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu