Analize și opinii

Alexandru Racu: “Nu văd de ce credincioșii majoritari ar trebui să accepte să fie luați la mișto și denigrați pe banii lor”

“Artiștii” ăștia progresiști sunt primii care urlă că de ce se dau bani de la buget la biserici, că vezi Doamne suntem “stat secular”. Tot așa zicea de curând un scălămbăiat – și tot pe bani publici – la muzeul de artă contemporană. Dar eu de ce trebuie să plătesc pentru mâzgălelile lor șaișoptiste? Mai ales că dacă mi-ar rămâne mai mulți bani în buzunar, aș putea să finanțez cultura în alte moduri; spre exemplu, aș putea să îmi iau mai multe bilete la Festivalul Enescu (unde se ascultă muzică satanistă 🙂🤘). Dacă statul trebuie să fie separat de BOR, nu văd de ce ar trebui să fie unit cu sectorul cultural (in)dependent (adică complet dependent de banii colectați prin taxe și impozite), iar dacă minoritarii “emancipați” protestează că se dau bani de la buget pentru biserici, nu văd de ce credincioșii majoritari ar trebui să accepte să fie luați la mișto și denigrați pe banii lor. Dacă ăstora le place cu adevărat “autonomia”, să se ducă toți pe piața liberă, că oricum sunt gata să pun pariu că peste 85% dintre ei votează USR.
“Filmul, controversat, a fost finanțat într-o proporție importantă din bani de la bugetul de stat al României, prin intermediul Centrului Național al Cinematografiei, instituție aflată în subordinea Guvernului.
Conform, CNC, pelicula a primit 500.000 de lei din bani de la buget.

N.r. -autorul se referă la controversatul film “Arsenie. Viaţa de apoi!

Autor: Alexandru Racu