Analize și opinii

Alexandru Racu: „Nimic surprinzător în actuala vânătoare de plagiatori.”

Nimic surprinzător în actuala vânătoare de plagiatori. Nimic nou sub soare.
De când a apărut în primele luni de după Revoluție, opoziția anti-FSN, anti-PSD, anti-USL și mai nou anti-USL 2.0. a făcut același lucru de fiecare dată când a fost exclusă de la guvernare prin mecanismul votului universal și al democrației reprezentative: mai exact, a căutat să deligitimeze moral (nu neapărat fără argumente) guvernul validat din punct de vedere democratic sau chiar să îl dea jos în stradă.
Argumentul e următorul: chiar dacă ați câștigat alegerile / aveți majoritatea în parlament, tot noi ar trebui să guvernăm pentru că voi sunteți comuniști, colaboratori ai Securității, corupți, plagiatori ș.a.m.d. Nu de puține ori au reușit să destabilizeze guvernele monocolore PSD sau coalițiile de guvernare care includeau PSD-ul cu astfel de argumente și tot cu astfel de argumente au fost și aleși de câteva ori. De fapt, doar cu astfel de argumente, că în rest n-au avut nimic de oferit, doar sărăcie și subdezvoltare.
Dar nu numai asta. Ci și propriii lor comuniști, colaboratori, plagiatori, corupți, șpăgari ș.a.m.d. cu care i-au înlocuit pe cei din PSD atunci când au venit la guvernare. Nu e o coincidență faptul că plagiatele liberalilor și pesediștilor sunt descoperite abia după ce ai noștri au fost scoși de la guvernare. Nici nu e de mirare că au fost descoperite. E același teatru prost pe care opoziția anti-FSN / anti-PSD, anti-USL, anti-USL 2.0. l-a jucat de fiecare dată.