Analize și opinii

Alexandru Racu: „Mai continuați așa și veți vedea ce se va întâmpla la următoarele alegeri.”

Acum vedeți ce se întâmplă când încerci să le impui oamenilor o “nouă normalitate”. Când tefelimea te închide în case de Paște cu argumente hipermorale, dar tot ea își dă dezlegare la flashmoburi sau “proteste pașnice” globale după cum vor mușchii ei. Când lași bolnavii cronici să moară cu zile pentru “a salva vieți”. Când forțezi milioane de copii să facă școală online, în timp ce câteva sute de mii nu mai fac deloc de zece luni. Când ții deschise supermarketurile, dar închizi piețele. Când falimentezi mii de afaceri mici și mijlocii și lași sute de mii de oameni pe drumuri. Când organizezi alegeri, dar interzici pelerinaje. Când îi mâni pe oameni ca pe vite, ba închizându-i în case, ba scoțându-i la vot după cum îți dictează interesul. Când îi înveți să facă sex cu mască sau preferabil online.

Când le spui că îi închizi în case ca să nu moară un milion de oameni, iar după ce ies din case peste două luni și au murit o mie de oameni le spui că au murit doar o mie pentru că i-ai închis tu în case pentru binele lor. Când îi pui să plătească pentru o criză pe care, în mare parte, tu ai creat-o. Când manipulezi cifrele la modul cel mai nesimțit cu putință, așa cum a făcut guwernerul în ultima săptămână.

Când nu îți respecți propriile reguli și le iei tuturor copiilor dreptul la o educație normală pentru că nu puteai să începi cu carantinarea ardelenilor tăi care trecuseră primii de 3 la mie; nu înaintea alegerilor. Când nu îl lași pe om să își vadă de sărbători, dar organizezi sparanghelioane pentru coana Merkel. Când ai izgonit jumătate din doctori în numele pieței libere care cere sacrificii, iar apoi tot tu dai shut down la toată piața liberă, indiferent de câte victime colaterale produci, pentru că nu mai ai suficient personal medical. Când anunți revoluția bunei guvernări, dar nu ai nimic de comentat față de “buna guwernare” sub care trăim de un an.

Când ștergi pe jos cu Constituția, te piși pe ele de drepturi și rescrii contractul social peste noapte în funcție de cum vor mușchii tăi sanitari. Când privatizezi profiturile și socializezi pierderile. Când furi pe față voturile la Sectorul 1 spunându-le oamenilor că așa se procedează într-o democrație civilizată, iar apoi îi îngropi în gunoaie. Când îți bați joc pe față de oameni. Când îl reduci pe om la statutul de purtător de virus care trebuie controlat pentru binele lui și al societății. Când transformi escrocheria lui Neil Ferguson în știința guvernării.

Când îi duci pe oameni cu zăhărelul – hai că mai stați o zi, și încă o zi și tot așa – fără o viziune realistă și onestă pe termen lung și fără o justă împărțire a facturii. Când îi etichetezi drept extremiști, conspiraționiști și covidioți pe toți oamenii care refuză să trăiască în spitalul tău de nebuni. Când cenzurezi “știrile false”.

Când nu trece o zi de la Dumnezeu fără să dai lecții, fără să încerci să-i hrănești cu valori europene și principiile tale civice pe cei care n-au ce să mănânce. Când îi obligi pe oameni să poarte mască și pe stradă, ca după aia să le spui că jumătate din măști, de fapt, nu sunt bune. Când îi închizi în case ca să le salvezi viața, dar ei nu găsesc în farmacii medicamente esențiale. Când ieși în fiecare seară la televizor să spui că pe-se-de e de vină.

Când vrei cu orice preț să ai guwernerul tău de Moș Nicolae, chiar și cu prețul decredibilizării complete a măsurilor sanitare și delegitimării guvernului printr-un absenteism masiv. Când cultivi nihilismul, sictirul și disperarea. Ce se întâmplă? Vă spun eu ce se întâmplă: în cele din urmă vine factura. În AUR. Și e doar începutul. Mai continuați așa și veți vedea ce se va întâmpla la următoarele alegeri.

Autor: Alexandru Racu