Analize și opinii

Alexandru Racu: „Câți ani mai trebuie să treacă până când n-o să mai fie de vină tot PSD?”

Aspectul cel mai strident e tupeul: Iohannis n-are nicio treabă, s-a dus la schi. E același Iohannis care după Colectiv declara că “a fost nevoie să moară oameni pentru ca Victor Ponta să plece”. Dar se pare că de data asta n-au murit îndeajuns de mulți oameni pentru ca Iohannis să nu mai plece… la schi. Vlăduț răspunde: “Așa și? Care e problema? Nu e de competența ministerului (???) Dacă există vreo vină, e a managerului, iar ăla e tot de la PSD”.
Altfel spus, aceiași oameni care au cerut și au obținut după o singură noapte de proteste demisia șefului guvernului după ce a luat foc un club privat, în condițiile în care instanța a stabilit că de vină au fost și patronii iresponsabili, și autoritățile care nu le-au reglementat activitatea așa cum s-ar fi cuvenit, ne spun acum că statul român nu are nicio obligație atunci când vine vorba de garantarea siguranței pacienților internați în spitalele de stat. Bun, înțeleg că Vlăduț se poate spăla relativ lejer pe mâini, ținând cont că e în funcție abia de o lună, dar cum rămâne cu cele 14 luni de guvernare penelistă sprijinită de USR? Câți ani mai trebuie să treacă până când n-o să mai fie de vină tot PSD?
În orice caz, e clar că resursele de răbdare ale “societății civile” (care a dispărut brusc din piața publică, unde, fapt grăitor și deloc suprinzător, n-a mai râmas decât AUR, singurii care au protestat) sunt direct proporționale cu resursele de nesimțire ale foștilor revoluționari de la “corupția ucide”, care între timp au ajuns la putere.
“Dacă a fost o problemă legată de căldură, atunci cred că problema este la PSD. Dacă a fost o problemă legată de o investiţie făcută prost sau nefăcută, problema este, de asemenea, la PSD.”

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • PNL-iștii au închis spitale, pentru ca românii să se trateze ambulatoriu. Nu vă aduceți aminte? Ministrul Sănătății Publice era parcă Gheorghe-Eugen Nicolăescu, în prezent viceguvernator BNR. E adevărat că nici PSD-iștii nu s-au înghesuit să construiască spitale noi, dar cel puțin nu le-au închis pe cele existente. Că dacă erau închise nu mai puteau lua foc! Ce mai putem adăuga?