Analize și opinii

Alexandru Racu: “Asta înseamnă să fii mămică empatică”

Asta înseamnă să fii mămică empatică. Te duci cu băiețelul traumatizat la școală ca să-i dea ăla omoru’ lu’ diriga, de față cu tine. Eventual îi mai dai și tu un pumn. De la tot acest anarho-emotivism promovat de tot soiul de psihologi și pedagogi de modă nouă, care au luat școala cu asalt inclusiv prin intermediul mămicilor empatice, vom ajunge în situația în care se va mai putea face educație doar cu pulanul și doar de către jandarmerie. Altfel, desființăm de tot școala și ne ocupăm singuri și de educația copilului, și de măsurile de pază și protecție necesare pentru a ne proteja de oamenii noi, produși de “România educată” (nestresați, netraumatizați, neofensați – adică mândri de propria lor prostie -, într-atât de emancipați încât nu se mai tem de nimeni și nimic, liberi cu adevărat, deci drogați ș.a.m.d.)
“Inspectoratul Județean Școlar a precizat, conform Agerpres, că în urma loviturilor primite de la băiat diriginta acestuia a fost preluată de SMURD.
„Astăzi, 11 martie 2024, în jurul orei 10.00, diriginta clasei a VIII-a A a solicitat intervenţia doamnei director la această clasă. Un elev era urcat pe dulap şi protesta la invitaţia de a se da jos şi a participa la ore, pe motiv că a fost sancţionat de nenumărate ori din cauza comportamentului.
La refuzul şi limbajul injurios, doamna director a rugat elevii să iasă din clasă împreună cu doamna profesor şi să meargă în laboratorul de specialitate.
În acest timp, elevul în cauză şi-a aprins o ţigară, aşezându-se pe pervazul geamului, laboratorul fiind situat la etajul II. A fost apelată atât Poliţia de proximitate, cât şi Serviciul de urgenţă 112.
La sosirea echipajului de poliţie, elevul din clasa a VIII-a se afla la nivelul parterului, iar după o răbufnire violentă, a fost încătuşat şi dus la maşina de poliţie.
La colegiu s-au prezentat angajaţii de la Poliţia de proximitate şi siguranţă şcolară, pentru a lua declaraţii. După plecarea acestora, elevul s-a întors împreună cu mama lui, au aşteptat-o pe doamna dirigintă pe hol, au ameninţat-o cu moartea şi, într-o răbufnire violentă, elevul i-a aplicat acesteia mai multe lovituri.
A fost apelat din nou echipajul de poliţie prin dispeceratul 112 şi l-au ridicat pe elev împreună cu mama lui.
Doamna dirigintă a fost transportată la IML şi SMURD”.