Analize și opinii

Alexandru Petria: ”Nu acceptăm mimarea democrației!”

Un organism multicelular a fost prins cu teza de doctorat plagiată.Organismul multicelular are mapa profesională praștie, a ajuns unde a ajuns datorită unei numiri politice.

Organismul multicelular a încălcat nu o dată Constituția țării sale.

Același organism multicelular concurează cu șanse pentru șefia unei viitoare structuri de anchetă a Uniunii Europene.

Unde sunt valorile clamate ale fondatorilor U.E, de asistăm cu stupefacție și scârbă la spectacol? S-au pierdut pe parcurs ori au fost anihilate de-o gașcă transnațională, care n-are în meniul zilnic voința populară, promovarea valorilor, doar a organismelor multicelulare capabile să anihileze nedemn adversarii politici? Am ajuns ca în America latină, unde scopul scuză mijloacele? Iar scopul este al unei minorități nevotate de nimeni, cu agenda deosebită de cea a cetățeanului.

Dacă U.E. este pe măsura organismelor multicelulare, nu înseamnă că e și pe cea a oamenilor responsabili, care mai cunosc mersul lumii, nu ingerează irațional ce li se servește, nu sunt zombii cu perfuzii de lozinci. A rămas gargara, principiile sunt pe făraș?

Viitorul nostru e în U.E. Dar nu în orice fel de U.E. Nu suntem o adunătură, vrem să fim părtași la decizii, nu să acceptăm mimarea parșivă a democrației.

Autor: Alexandru Petria

Sursa: Alexandru Petria Facebook

Abonează-te la newsletter