Analize și opinii

Alexandru Petria: Mi-e rușine de ce se întâmplă!

Ieri eram cu cositoarea electrică prin curte. Când observam câte unul, luam melcii din iarbă ca nu cumva să-i omor. N-o zic fiindcă cred că-i ceva deosebit, e numai un act de normalitate față de o vietate.
Pornind de aici, vă dați seama că n-am cum să înghit conflictele, să fiu un fan al războaielor. N-am nici apetență pentru ipocrizie și fac urât când sunt luat de fraier, manipulat. Consider că e o prostie să nu ripostezi când ești atacat.
Întâmplările din noaptea care a trecut intră în această logică. Iranul era îndreptățit să riposteze după ce a fost atacat de Israel, care a bombardat ambasada Teheranului din Siria. Un act ieșit din regulile lumii civilizate, fără nicio acoperire legală sau prin uzanțe internaționale. Israelul a acționat ca teroriștii.
Poziționarea rapidă în favoarea Israelului a americanilor și U.E. este rușinoasă, arătând prăpastia adâncă dintre vorbele oficiale și fapte, Nu-mi place regimul de la Teheran, dar nici josnicia politicii occidentului colectiv. Mi-e rușine de ce se întâmplă!

Autor: Alexandru Petria

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu