Analize și opinii

Adriana Vitan Balint: “Toate programele de e-facturare afișează, de săptămâni întregi, același mesaj”

Toate programele de e-facturare afișează, de săptămâni întregi, același mesaj:
“Din cauza problemelor de pe serverele ANAF, integrarea cu SPV și trimiterea e-facturii funcționează cu intermitențe. Încercați de mai multe ori.”
Același mesaj, peste tot. Unele platforme ne atenționează că e bine să încercăm după ora 18. Ei, nici după ora 18 nu merge. Și dacă ar merge după ora 18, ce facem, ținem contabilii noaptea în firmă, îi sechestrăm la locul de muncă?
Pe de altă parte, șanse să trimiți vreun document de orice fel în site-ul ANAF nu există dacă ai browser Chrome, Firefox , Edge sau altceva.
Poți să lucrezi cu ANAF-ul DOAR dacă ai browser Explorer vechi, deși Explorer nu mai există, dar poate ai norocul să ai vreun laptop foarte vechi aruncat pe undeva, cu Explore-ul instalat. Altfel, te numești contribuabil de rea-credință si nu ai decât să aștepți liniștit amenzile, ca să aibă sinecuriștii bani la buget de unde să poată fura.
Uite asa ne aburesc toți Burdujii, popii ajunși miniștri la finanțe si covrigarii de bâlci că se face digitalizare în România.
Sunt zeci, sute de milioane de euro aruncate pe digitalizare, de fapt toți banii ăștia sunt doar bani care ajung în buzunarele băbăeților, digitalizarea NU EXISTĂ, e o minciună!
Sunt directori angajați în instituțiile statului care caută un minut litera pe tastatură, o apasă cu singurul deget cu care lucrează, cică, la calculator, apoi ridică ochii din tastatură, se uită la ecran dacă au tastat corect litera si tot așa, scriu o propoziție într-o oră. Și poate spune cineva că stau si beau cafea toată ziua? Nu, că ei muncesc, au scris o propoziție într-o oră, nu s-au mișcat de la birou.
Salariile domnilor directori sunt imense, că nu dau de la ei, dau de la noi. Iar restul angajaților sunt trimiși la cursuri de calculator. Adică au fost angajați fără să aibă habar de calculator, deși postul implica folosirea calculatorului și îi școlesc pe banii noștri, după angajare, timp în care iși iau salarii de specialiști, tot din banii noștri. I-am văzut cu ochii mei, oamenii sunt varză, chiar și după cursurile astea. Totul e o butaforie. Ei nu răspund pentru nimic, niciodată, singurul strâns în menghina, amendat, umilit, e doar contribuabilul.
Hai, să vină iar să comenteze pe aici vreunul de îl are pe fi-su consilier personal al vreunui ministru ca să mă certe că țin cu evazioniștii și de-asta mă iau de e-factura impotenților ăstora.
Nu zice unul că, în țara informaticienilor, nu suntem în stare să avem măcar o institutie publică unde să găsim un program informatic fezabil. Pentru că în securistan, doar firmele securiștilor vând programe informatice către statul român.

Autor: Adriana Vitan Balint