Analize și opinii

Adriana Vitan Balint: Din categoria “Nu sunt bani pentru profesori, pentru că îi furăm noi.”

Din categoria “Nu sunt bani pentru profesori, pentru că îi furăm noi.”
Guvernul se laudă în memorandumul încheiat pentru încetarea grevei profesorilor că:
1. A construit 102 de creșe cu peste 279 de milioane de euro(!!!!!)
Cât, mă??? 279 milioane euro împărțite la 102 creșe construite înseamnă o medie de 2,73 milioane de euro pe o creșă! Aproape 3 milioane de euro! CREȘĂ, nene, adică o casă cu niște încăperi, mai puține decât o școală, mobilate cu niste măsuțe, scăunele, niște cutii de lemn pe post de vestiare și pătuțuri. Nu sunt laboratoare, nu e aparatură medicală, nu sunt transformatoare de energie, nu e electronică. Pai cu 2,7 milioane de euro, un privat construiește un bloc cu 8 etaje și 3 scări, adică aproape 100 de apartamente.
2. A consolidat 82 de grădinițe, școli, licee, cămine studențești și instituții de învățământ superior cu peste 450 de milioane de euro.
450 de milioane de euro împărțite la 82 de clădiri consolidate = 5,48 miliiane de euro pe CONSOLIDAREA unei clădiri, nu construcția(!!!) ei de la zero.
Băi, voi vă dați seama cât e parandărătul la ăștia? Cât fură nesimțiți ăștia, deși au salarii de mii de euro, Ciucă are și pensie de 5000 de euro pe lângă salariul de prim-ministru, și tot nu se satură?
Si nu vă inchipuiți ca e vreo consolidare sau construcție perfectă, sunt măgării de-alea cu firme cu 1 angajat care câștigă licitațiile și apoi subcontractează la altul care vine și dă o spoială de cade tencuiala si crapă pereții sau plouă în clasă după 6 luni, cât să se repare din nou, ca să vină iar parandărătul din contracte noi.
Cam asta e HOȚIA interminabilă a golanilor ăstora analfabeți care persiflează profesorii încontinuu și sunt preocupați numai să negocieze funcții și sinecuri pentru amante, rude și alți bombardieri și parașute de partid.