Analize și opinii

Adrian Onciu: RĂZBOI TOTAL SAU BLAT?

Debusolat de situația foarte proastă de pe front și de lipsa de reacție a celor 50 de aliați de la Ramstein, președintele Zelensky a pus pe tapet, pentru prima dată, varianta aparent stupidă potrivit căreia atacul asupra Ucrainei ar fi fost demarat în urma unor discuții între serviciile secrete ruse și americane. Cu alte cuvinte, un blat ca la carte, menit să aducă o serie de câștiguri fabuloase Statelor Unite și Rusiei. Cu victimele de rigoare asumate de Kremlin.
Așa cum arată situația astăzi, ar fi de preferat ca Zelensky să aibă dreptate. Pentru că alternativa duce la un război inevitabil cu rușii, din care toată lumea va avea de pierdut. Inclusiv marile puteri.
Cu pași mici și deloc șovăielnici, occidentul ghidat de Statele Unite împinge Rusia către un răspuns suficient de dur încât să declanșeze WWIII. Președintele Putin a fost limpede în cele mai recente declarații: rachetele cu rază lungă de acțiune (teoretic puse la dispoziția lui Zelensky) sunt manevrate de ”specialiști înalt calificați” din statele NATO, iar operarea acestor arme se realizează prin intermediul sateliților spion occidentali. ”Aceste misiuni contra ţintelor ruseşti nu sunt pregătite de soldaţi ucraineni, ci de reprezentanţi ai ţărilor NATO”, a subliniat Putin.
Prin urmare, atingerea țintele militare de pe teritoriul Rusiei înseamnă un atac direct al NATO asupra rușilor. Un act clar de război.
Putin a declarat fără să tresară că ”vor fi consecințe grave”. Astfel de atacuri nu vor rămâne fără răspuns. Iar direct vizate vor fi țările UE din proximitatea Ucrainei.
Reacția Kremlinului vine pe fondul declarațiilor iresponsabile ale lui Jens Stoltenberg și ale președintelui francez Emmanuel Macron, care au dat undă verde pentru o nouă escaladare a conflictului. De data asta suficient de gravă încât să provoace răspunsul dur al Moscovei. Iată ce spune Macron, după discuții cu cancelarul Scholz: ”Trebuie să le permitem ucrainenilor să neutralizeze siturile militare de unde sunt lansate rachetele, dar nu și alte ținte civile sau militare. Nu escaladăm făcând acest lucru”.
Absolut, de unde atâta escaladare?! E doar un alt pas către inevitabila lovire a unui stat membru NATO de către ruși.
Comportamentul politicienilor globaliști aflați în zona de influență a Casei Albe arată la prima vedere că scopul Statelor Unite este provocarea Rusiei până în punctul declașării conflictului cu NATO. În ideea că Moscova va evita, totuși, să folosească arsenalul nuclear.
Iată un pariu extrem de riscant.
În atari condiții, preferabil ar fi ca totul să facă parte dintr-un scenariu mai amplu – cel pomenit de Zelensky. Un scenariu profitabil atât pentru SUA, cât și pentru Rusia, din motive arhicunoscute. Americanii vând armament și energie în draci, însă la fel procedează și rușii în spațiul BRICS. În plus, ultimii vor rămâne cu un teritoriu de mărimea Bulgariei după ce ostilitățile se vor termina, iar Zelensky va intra într-un program de protecție a martorilor (în cel mai fericit caz).
Lucrurile nu vor rămâne în ceață la nesfârșit. Vom afla varianta corectă probabil mai devreme decât ne vom aștepta.
Voi ce credeți, va fi un conflict devastator? Sau rușii și americanii își vor da mâna în spatele scenei pentru a culege roadele, fiecare în zona lui de influență?

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu