Analize și opinii

Adrian Onciu: JOCURI DE SOCIETATE CU BIDEN ȘI SOROS

Pe fundalul unei campanii electorale mai degrabă anoste, astăzi am văzut o modalitate simplă, dar eficientă, prin care politicienii ar putea intra în grațiile electoratului. Dimineața, pe o stradă importantă cu trafic intens, unde mașinile circulă zilnic bară la bară, zece tineri băieți și fete (probabil studenți) s-au postat pe marginea drumului cu diverse pancarte. Mesajele scoteau în evidență eșecurile actualului primar și propuneau o alternativă din numeroasele nume trecute pe buletinele de vot. Impactul a fost vizibil. Sute de șoferi au comentat în mașini, unii au claxonat aprobator, alții le-au făcut semne de încurajare tinerilor aflați în misiune. A fost mult mai bine decât strategiile laborioase de marketing politic, cu bannere insipide agățate pe stâlpi, filmulețe neinspirate lansate pe rețelele sociale sau fluturași distribuiți în locuri aglomerate. Partidele ar putea să profite de ultimele zile de campanie pentru a aduce mesajul lor mai aproape de cetățeni, chiar dacă putem presupune că cei mai mulți dintre alegători știu deja cu cine să voteze.
Novak Djokovic a depășit încă un record la Roland Garros, fiind acum deținătorul celor mai multe victorii în turneele masculine de Grand Slam. Peste Federer și Nadal. A terminat accidentat meciul din optimi (al doilea maraton consecutiv de cinci seturi!), însă la final a mulțumit publicului, în franceză, pentru suportul oferit în momentele dificile ale partidei. Mega-star în adevăratul sens al cuvântului, Djokovic continuă să strălucească în pofida atenției scăzute pe care mass-media i-o acordă, în raport cu performanțele uluitoare. Probabil de neegalat pentru foarte mult timp de-acum încolo. Nole s-a dovedit a fi un caracter unic în timpul pandemiei, iar personalitatea sa altruistă se reflectă în numeroasele proiecte umanitare. Cu toate acestea, elita globalistă îl consideră în mod ipocrit un soi de ”paria”. Din fericire, marele campion sârb va rămâne un exemplu de dăruire, talent și verticalitate pentru generații întregi de copii. Indiferent de cum se va poziționa mass-media corporatistă față de incredibilul Nole.
Alex, moștenitorul imperiului Soros, își respectă promisiunea de a se implica și mai puternic în politică. În calitate de sponsor principal al democraților, Alex Soros a profitat de momentul condamnării lui Trump pentru a trasa sarcini de partid: ”Democrații ar trebui să se refere la Trump, cu fiecare ocazie, ca la un infractor condamnat. Repetiția este cheia unui mesaj de succes și vrem ca oamenii să se gândească la ideea de a angaja un infractor condamnat pentru cea mai importantă funcție din țară!”. La fel ca în cazul repetiției frazei ”Vom fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie”. O frază menită să-i dezarmeze din start pe ruși, speriați de posibilitatea ca Occidentul să-l sprijine pe Zelensky cu arme și muniții în următorii 100 de ani. Revenind la Trump, președintele Biden a preluat imediat îndemnul lui Alex Soros și s-a dezlănțuit în stilul caracteristic: ”Pentru prima dată în istoria americană, un fost preşedinte care este un infractor condamnat încearcă acum să revină la Casa Albă. Dar oricât de îngrijorător ar fi acest lucru, mai dăunător este asaltul total pe care Donald Trump îl face asupra sistemului american de justiţie”. Râzi de mori. Deci Trump-condamnatul abuzează de Justiție, nu administrația Biden, care are Justiția în buzunarul de la piept.