Analize și opinii

Adrian Onciu: ANTIDOTUL

Vor să ne fie frică. Să trăim într-o permanentă stare de încordare. Viruși ucigași, războaie, uragane, teroriști, extratereștri. Frica de boală, de moarte, de sărăcie.
Un om cuprins de teamă nu mai gândește rațional. Se ascunde sub pat și începe să ia medicamente. Îi lasă pe alții să gândească în locul său. Să facă ceva, orice, numai să-l salveze.
Atunci când amenințarea devine planetară, soluțiile nu pot fi decât globale. Ce stat sau ce politician își permite să lupte, de unul singur, împotriva atâtor amenințări mortale coborâte dintr-odată din văzduh, din neant? Doar un Guvern Mondial ar putea să-și asume sarcina aproape imposibilă. Să ne apere de dușmanul invizibil și omniprezent. Doar o dictatură crâncenă ar avea pârghiile necesare pentru a lupta și a câștiga. Inclusiv (sau mai ales) în lupta cu teroriștii interni. Cu indisciplinații. Inamicii generalului Rog.
“Frica este calea către Partea Întunecată. Frica duce la furie, furia duce la ură, ura duce la suferință.” Este un citat din maestrul Yoda, un personaj fictiv din Războiul stelelor. Frica și suferința sunt una și același lucru.
Elitele globaliste vor să ne facă să suferim. Ele nu știu ce înseamnă frica. Sunt imune la viruși ucigași, la războaie, la uragane, la teroriști sau extratereștri. Sunt imune la sărăcie sau la proteste masive de stradă. Însă elitele știu că simplii cetățeni nu au această imunitate. Nu și-o permit. Este prea scumpă. Prea exclusivistă.
Suntem neajutorați în fața fricii dacă nu conștientizăm de unde provine. Care îi sunt rădăcinile. Cine o promovează, cine o exacerbează și în interesul cui.
Singurul lucru de care putem fi siguri în timpul vieții este că, la un moment dat, o să murim. Așa că nu ar trebui să ne temem de nimic. Trebuie doar să înțelegem.
În esență, frica este lipsa credinței în Dumnezeu. Iar curajul este teama care își face rugăciunea.

Autor: Adrian Onciu

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • …frica se naste din incultura, obscurantism, lipsa de Credinta si ”agatarea” de ”pozitia sociala”… ticalosii care ne-au hotarit destinele pina in decembrie 1989 au aplicat cei trei FFF… frica, foame, frig… asa au subjugat o (pe atunci) natiune… TOT EI s-au ”upgrade-at” si au invatat noi ”tehnici, metode, mijloace si procedee” de a stapini si conduce ceea ce a ramas pe aici, ceea ce in iluzia unora se cheama ”popor” sau ”natiune”… au vazut ca trasatura genetica, fundamentala, ”matricea” existentiala a acestor ”locuitori mioritici” este FOMISMUL… avaritia, lacomia, insatietatea, capatuiala, parvenirea, toate astea in acest cuvint unic: FOMISM… si uite asa, de peste trei decenii, EI fac ce vor iar ”napastuitii” le confirma zilnic ceea ce EI au ”citit”… de la ”vladica” la ”opinca”, TOTI sint FOMISTI… nimanui nu-i ajunge, nimeni nu se satura, nimeni nu se opreste… de la tradare si opresiune si pina la ”plecatul” din Romania, orice este BUN pentru si in numele lui ”miine”, ”o viata mai buna pentru mine si copii mei”, ”o tara ca afara”, etc… orice compromis, orice jaf, orice batjocura, orice lipsa de simtire pentru aproape, orice tradare, orice lipsa de constiinta sau de sentiment sint justificate prin ”mai bine pentru mine si ai mei”… tara, natiunea, Romania, altruismul, constiinta, mila si compasiunea, Credinta? doar notiuni abstracte, de dictionar, fara nici un ”profit”, din care nu ”iese” nimic… romanule! NU VINE NIMENI SA TE SALVEZE! pricepi asta? NIMENI nu a conspirat sa te nimiceasca si sa-ti distruga ceea ce ai facut cindva… TU AI FACUT-O SI O FACI SI AZI, CIND NU MAI ESTE NIMIC DE DISTRUS, CU TINE INSUTI… schimba-ti imnul romanule! intoarce-te cu spatele cind il auzi! nu-l meriti! pentru tine nu exista decit FOMISMUL tau…