Analize și opinii

Adrian Onciu: „ALO, EROINA!”

ALO, EROINA! / La sugestia (a se citi ”presiunile”) Ursulei von der Leyen, Cîțu a bătut palma pentru vaccinuri de 1,23 miliarde de euro. Cu 800 de milioane de euro mai mult decât am fi avut nevoie. Vreo 17 milioane de euro s-au pierdut pe marfa deja expirată.
Însă Pfizer facturează și trimite colete în continuare, nu se uită că pandemia a luat o mică pauză. Probabil că tot Arafat le recepționează, la aeroport. Cu pâine, sare și o reporteriță fâșneață de la Gigi24.
Dacă tunul tras în pandemie, mult peste ”gala Bute” (de vreo 200 de ori!), a fost inclus, încă din start, în banii din PNRR, Cîțu și Iohannis ar trebui să ne spună. Măcar să știm o treabă.
Dacă nu, poate ne arată Cîțu mesajele SMS schimbate cu d-na Ursula. Și dacă nici asta nu se întâmplă, poate eroina Kovesi va intra pe fir, în sfârșit. Poate își va face meseria. Cu o leafă de 10-15 mii de euro, eroina luptei anti-corupție ar trebui să prindă hoții, nu să-i protejeze stil ”clanul Cămătaru”.
O fi vreo coincidență că atât Kovesi, cât și Cîțu sau Ursula, au trecut (sau urmează să treacă) pe la Kiev, să-i dea onorul lui Zelensky? Oare cei trei au o cât de mică legătură cu administrația lui Joe Biden? Sau măcar cu miliardarii filantropi Soros si Gates?
N-ar trebui să ne îndoim. Rețeta a fost una de succes. Cu prima ocazie, băieții o să reia jurnalul funebru de la ora 13, cu filmări în secțiile ATI și tot tacâmul. În fond, banii au trecut doar indirect din buzunarul nostru în buzunarul lor. Ni s-a indus senzația că nu avem nimic de pierdut.
În plus, planul lui Schwab ar fi păcat să nu prindă viață măcar în partea asta de lume, dacă la ruși s-au ivit probleme și mai durează puțin până scăpăm de măcelar.

Autor: Adrian Onciu

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu