Analize și opinii

Adrian Câciu: „PNL a folosit aliații toxici(USR și UDMR) și a plafonat preturile la energie la un nivel dublu față de cât avem în plată”

PNL a folosit aliații toxici(USR și UDMR) și a plafonat preturile la energie la un nivel dublu față de cât avem în plată. Le-a plafonat de ne-a omorât pe toți.
De ce a făcut-o?
Pentru a câștiga cartelul energiei, cartel care i-a adus la putere.
Iată exemplu concret:
Eu personal, pe contracte noi cu Enel plătesc energie electrica 0,540 lei/kwh cu toate taxele incluse (transport, distribuție, cogenerare, certificate verzi, acciză și tva) iar la gaze, contract nou cu Engie, 0,238 lei/kwh cu toate taxele incluse. Contracte încheiate în octombrie, valabile pe următoarele 12 luni.
PNL a votat plafonarea prețului la energie electrică la 1 leu/kwh (dublu față de cât am eu în factura) și la 0,37 lei/kwh la gaz (cu peste 55% mai mult decât plătesc în prezent).
Ce înseamnă asta?
Înseamnă o invitație a statului pentru furnizori sa crească prețul.
În loc sa ne scadă facturile PNL ni le umfla prin lege.
Nu pot decât sa înțeleg din asta ca Ministerul Energiei, în calitatea sa de acționar cu peste 36% la cei doi furnizori menționați este complice la specula și beneficiar direct al acestui cartel din piață energiei.
Sper încă sa se revină la nivel rațional și rezonabil, altfel nu pot decât să constat ca statul are șanse sa devină un stat mafiot ceea ce ar fi grav.
Așa cum sper ca, pe perioada plafonarii sa se pună ordine în piață, să fie eliminată specula, sa fie destructurat cartelul energetic.
Altfel, la finalul plafonarii preturile vor exploda din nou.
Economia românească a pierdut deja peste 10 miliarde euro. Bani câștigați de cartelul energetic, bani spoliati de la companii și cetățeni.
Dacă nu vor sa zacă în pușcărie, le recomand liberalilor să nu mai fie corupți. Știm tot!

Autor: Adrian Câciu

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu