Analize și opinii

Adrian Boieru: Paradoxul românului „pro-occidental”

Românul „pro-occidental” are stimă de sine zero: tot sau aproape tot ce-i românesc îi pute.

Românul „pro-occidental” se consideră superior compatrioților săi care nu-i împărtășesc opiniile, fiindcă el are standarde mai înalte, „civilizate”.

Românul „pro-occidental” se consideră inferior genetic, sau măcar bolnav: („hoția e în sânge”, „nu ne mai facem bine”, ș.a.m.d.)

Românul „pro-occidental” consideră absolut normal să își denigreze țara, cultura, etnia, samd și să accepte și să aprobe senin un discurs denigrator de la un străin.

Românul „pro-occidental” consideră că Romania trebuie să execute absolut orice dispoziție vine din vest.

Românul „pro-occidental” consideră că subordonarea necondiționată față de interesele occidentului, chiar și atunci când acestea sunt contrare propriilor interese, este obligatorie.

Românul „pro-occidental” consideră că e absurd, periculos, contraproductiv și total ne-occidental să ai opinii, acțiuni și interese diferite de cele ale occidentului.

Românul „pro-occidental” consideră că este absolut normal ca libertatea de expresie, democrația, drepturile și libertățile INDIVIDUALE să fie limitate celor care au opinii diferite de cele care susțin interesele occidentale.

Românul „pro-occidental” consideră că auto-demonizarea și ignorarea realității, când aceasta contravine intereselor occidentale, sunt obligatorii.

Românul „pro-occidental” este de acord cu orice aberație („liste cu ne-adulatori”, poliție politică, presă aservită, comportament gregar, samd.), câtă vreme servește intereselor occidentale. (NU ale lui).

Românul „pro-occidental” consideră orice jaf comis în Romania de o companie occidentală ca fiind „modernizare”, „profitabilitate”, „piață liberă”, sau în cel mai rău caz, „românii-s de vină, fiindcă i-au lăsat să fure”. (de parcă există furt fără hoț, oricât de incompetent ar fi paznicul)

Românul „pro-occidental” este de acord cu orice crimă, jaf, atitudine nedemocratică, câtă vreme e utilă pentru occident.

Românul „pro-occidental” consideră că urmărirea pragmatică (fie și neconsecventă) a interesului național este o abordare primitivă, „necivilizată”, rușinoasă, ridicolă și, mă rog, ce lături îi mai ies din gură.

ok.

acum înlocuiți sintagma „Românul pro-occidental” cu „Franța”.

sau „Marea Britanie”.

sau „SUA”.

sau „Olanda”.

sau „Germania”.

sau absolut orice altă țară din occident.

stimați români „pro-occidentali”, n-aveți absolut nimic occidental în voi.

sunteți ultimii iobagi, nătărăilor.

Țara aceasta, dacă vrea să ajungă vreodată la un nivel de dezvoltare similar cu cel din occident, trebuie, înainte de orice, să-i scoată din politică pe românii „pro-occidentali”.

Autor: Adrian Boieru

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu