Analize și opinii

Administraţia Trump vrea să oprească ‘nebunia’: Sexul masculin sau feminin – ‘potrivit trăsăturilor biologice imuabile identificabile la naştere sau înainte’

Administraţia lui Donald Trump intenţionează să definească foarte strict identitatea sexuală ca fiind legată de organele sexuale de la naştere, potrivit ziarului The New York Times, ceea ce le-ar lua în fapt persoanelor transsexuale posibilitatea de a fi recunoscute în mod oficial, relatează AFP, potrivit news.ro.

Departamentul american al Sănătăţii propune, într-o notă internă obţinută de ziar, să se stabilească o definiţie legală a identităţii sexuale în legislaţia federală care interzice discriminarea în programe educative finanţate de către Guvern.
”Sexul se referă la statutul unui individ ca fiind masculin sau feminin potrivit trăsăturilor biologice imuabile identificabile la naştere sau înainte”, scrie departamentul în propunerea sa de definiţie, a dezvăluit în ediţia de duminică NYT.

”Sexul indicat pe certificatul de naştere original al unui individ trebuie să constituie proba definitivă a sexului unei persoane, mai puţin în cazul în care a fost infirmat prin probe genetice viabile”, se mai arată în text. Departamentul Sănătăţii a îndemnat, de asemenea, departamentele Educaţiei, Justiţiei şi Muncii să adopte definiţia sa, cu scopul de a armoniza directivele Guvernului şi de a consolida şansele ca tribunalele să accepte această definiţie, potrivit cotidianului newyorkez.

După ce s-a instalat la Casa Albă, în ianuarie 2017, Donald Trump a revenit asupra mai multor măsuri care protejează persoanele transsexuale şi, mai larg, comunitatea lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT).

El a anunţat în vara lui 2017 că intenţionează să le interzică recruţilor transsexuali să servească în armată, revenind astfel asupra unei hotărâri în acest sens a predecesorului său democrat Barack Obama.

Autor: Florin Pușcaș

Sursa: Stiripesurse

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu